Eurostar naar Londen

Een van de drukste vliegverbindingen ter wereld heeft concurrentie!

De Eurostar rijdt door de Kanaaltunnel met een snelheid van 160 kilometer per uur, maar buiten de tunnel halen ze een snelheid van 300 kilometer per uur. Durf jij dit aan? Deze tunnel bestaat eigenlijk uit drie tunnels: twee spoortunnels voor vracht- en passagiers tunnels en een service tunnel. De Kanaaltunnel is 50,45 kilometer lang, dat is even lang als 159 Eiffeltorens op elkaar gestapeld.

In april 2018 heeft Eurostar de officiële rechtstreekse verbinding van Londen St. Pancras naar Amsterdam CS gelanceerd. De trein vertrekt tweemaal daags uit Londen St Pancras en rijdt binnen 3 uur naar Rotterdam. De reistijd naar Amsterdam is 3.41 uur.  Inchecken en bagage- / grenscontrole wordt al op St Pancras gedaan.

Op dit moment kunnen de controles nog niet in Nederland gedaan worden, dus op de heenreis zal er altijd een controle in Brussel zijn, waar je dus moet uitstappen. Dat is allemaal prima geregeld en de totale reistijd zal dan circa 4,40 uur duren. Er zijn iedere dag vele keuzes om tussen 7 uur in de morgen en 5 uur in de middag om te vertrekken.

Het reizen per trein is uniek en relaxed. De stoelen zitten comfortabel, zeker in de eerste klas. Je kunt aan boord werken, er is goede WIFI en via de app van Eurostar kun je films en TV kijken. De maaltijden en drankjes zijn goed verzorgd.  Het is voldoende om op de terugweg een uur van te voren aanwezig te zijn, want eerder kan er toch nog niet ingecheckt worden. Er zijn op St Pancras verschillende winkeltjes om de tijd even te doden. De leukste: de Harry Potter shop at Platform 9.

Vloeistoffen mogen gewoon mee dus neem maar gewoon een watertje of een ander drankje mee voor onderweg. Achter de douane is eventueel nog een kleine duty free gelegenheid.

Denk dus eens aan deze verbinding als je naar Londen gaat. Van deur tot deur is het zeker een goed alternatief voor het vliegen op Londen. Uiteraard weet je Travel Manager van Face2Face alle details om een mooie reis voor je samen te stellen.