Everything’s bigger in Texas

Mocht je al eerder in Amerika geweest zijn en Oost- en West Amerika kennen dan is Texas “the Lone Star State” een absolute aanrader.

Texas heeft het allemaal: wolkenkrabbers, witte zandstranden, het wilde westen met cowboys en cowgirls. Maar ook natuur, romantiek, high fashion, grote outlets en veel live muziek.

Het is groot. En met groot bedoelen we ook echt immens groot. Deze staat heeft de omvang van Spanje en Frankrijk samen. Dus een huurauto is een must. Aangekomen op de luchthaven van Dallas of Houston kun je deze gelijk in ontvangst nemen.

Dan kan het avontuur beginnen. Blijf een paar dagen in Dallas om te genieten van het Texaanse eten (veel en big!), de muziek en de cowboys. Op korte afstand rijden ligt Forth Worth, een authentiek stad waar zowel een modern centrum is met Sundance Square alsook de Stockyards met saloons, een rodeo en Billy Bob’s: de grootste dance hall in Texas. Dus voetjes van de vloer en de honkey tonk dansen!

De andere grote steden zijn Austin, een moderne metropool met veel muziek. San Antonio is een stad met zeer veel epische veldslagen. The Alamo, de eerste Spaanse missiepost, is het middelpunt van de stad en haar geschiedenis. Langs de river is de Riverwalk, allemaal gezellige restaurantjes en winkeltjes waar je heerlijk kunt flaneren. Kijk uit met het bestellen van een steak, want everything’s big in Texas….

Bezoek Houston met het Lyndon B. Johnson Space Center waar je een kijkje achter de schermen kunt nemen. De historische uitdrukking  “ Houston we have a problem” komt hier vandaan.

Rijden door de prairies, langs ranches en katoenvelden is indrukwekkend. Overal staan windmills en ook vele zogenaamde ja-knikkers, om de olie uit de grond te pompen.

Texas verrast! Dat geldt ook voor het weer, want het kan in zeer korte tijd omslaan. Augustus en september zijn de orkaan maanden dus wees gewaarschuwd. De Texanen zijn bijzonder vriendelijk. Erg laid back wat inhoudt dat ze vriendelijk, relaxed en geïnteresseerd zijn. “Have a good one” is de meest gebruikte groet wat aangeeft dat ze je het beste wensen voor die dag. En het nog menen ook.

Voor kinderen is deze bestemming zeker geschikt. Op ranches kunnen ze meehelpen, ze kunnen paardrijden of de longhorns voeden. Alle musea zijn tevens gericht op kinderen met aparte gedeeltes, theaters en kinderactiviteiten. Zelfs in de grote shoppingmalls zullen ze zich niet vervelen. Of boek een baseballwedstrijd via Face2Face Travel, echt een leuke ervaring met het hele gezin. Of ga een paar dagen naar het strand in het Zuiden aan de Golf van Mexico, of ….

Er is nog veel meer te schrijven over deze staat maar ervaar het zelf. Beleef the American Dream en boek een reis bij je Travel Manager van Face2Face Travel.