Experience exotisch Java en Bali

Op de fiets langs de mooiste rijstvelden, cultuur snuiven bij de Borobudur, de kneepjes van de Indonesische keuken onder de knie krijgen, de zon zien opkomen bij de Bromo vulkaan of toch liever relaxen op een parelwit zandstrand? Het kan allemaal! Creëer samen met mij, uw Face2Face Travel Manager, én Yaxa reizen uw eigen droomreis naar Java en Bali!

Indonesië bestaat uit ontelbaar veel eilanden. Op elk eiland vindt u ontelbare bezienswaardigheden en wordt u verrast door de vriendelijke bewoners met hun eigen gewoonten en gebruiken. Een goede route uitstippelen voor een rondreis is dan ook best lastig. Mijn advies: ga naar Java en Bali! Twee prachtige eilanden, perfect voor cultuur-, natuur- én strandliefhebbers.

Exotisch Bali & Java

In heel Indonesië ziet u vele tempels en ervaart u het échte Azië. Zo ook op Java en Bali; de excursiemogelijkheden zijn (bijna) oneindig. Op Java bewondert u prachtige tempels, vulkanen en sfeervolle steden. Op Bali ziet u kilometerslange rijstvelden, fraaie tempels en kunt u heerlijk uitrusten op de mooiste stranden. Wat u echt gezien of gedaan moet hebben? Neem contact met mij op! Hier al een aantal tips voor u:

Smaragdgroene rijstvelden

Het zachte klimaat en de vruchtbare grond maken Bali zeer geschikt voor de rijstwinning. Het grootste deel van het eiland bestaat dan ook uit rijstvelden en plantages. De mooiste rijstvelden vindt u in Munduk, Ubud en Jatiluwih. In deze regio’s liggen kilometers lange terrasvormige rijstvelden op u te wachten. Stap op de fiets of verken de velden te voet. Beide zijn een ontzettend leuke manier om deze smaragdgroene parels te ontdekken.

BaliEeuwenoude tempels en tradities

Prambanan, Tanah Lot, Gunung Kaw, Pura Besakih en niet te vergeten het grootste boeddhistische heiligdom ter wereld, de indrukwekkende Borobudur. Dit zijn slechts een paar voorbeelden van de duizenden tempels op Java en Bali. Wist u trouwens dat Bali ook wel ‘het eiland van de Goden’ wordt genoemd? In elk dorp staat een tempel, maar ook bijna elk huis heeft een eigen huistempel.  De Balinezen kennen een eeuwenoude offer traditie. Deze offers bestaan uit mandjes van bananenbladeren met daarin rijst, deeg, vruchten, bloemen en brandend wierook.

Bromo Vulkaan

De zon zien opkomen bij de Bromo vulkaan is een absoluut hoogtepunt van een reis over Java. In alle vroegte rijdt u met een jeep naar een hoger gelegen uitzichtpunt en ziet u de zon opkomen boven de vulkaan. Het grillig gevormde maanlandschap kleurt uiterst bijzonder bij de kleuren van de opkomende zon. Dan gaat u over een zee van zand naar de Bromo en vertrekt u te paard naar de rand van de krater. U ziet de gele zwaveldampen opstijgen en vlammen en rook uit de krater komen. Een onvergetelijke belevenis!

Kookworkshop

Dol op de Indonesische keuken? Dan is een kookworkshop echt iets voor u. Bij een familie thuis leert u de kneepjes van het vak. Samen met een gids slentert u over de markt op zoek naar alle benodigde ingrediënten en leert u meer over allerlei kruiden en groentes. Dan ‘duikt’ u bij een familie thuis de keuken in en kookt u samen een heerlijke maaltijd. Ik kan u dit als Travel manager zeker aanraden. En na het voorbereiden van deze maaltijd is er nog maar een ding te doen: proeven maar!

Parelwitte zandstranden

Indonesië heeft een kustlijn van maar liefst 55.000 kilometer! Dus wilt u tijdens uw reis, naast cultuur en natuur, ook genieten van zon, zee en strand, dan zit u in Indonesië goed. De stranden variëren van parelwitte tropische stranden tot een stadsstrand in Jakarta. Alle stranden hebben iets unieks, van prachtig helder water tot de mooiste witte stranden met wuivende palmbomen. Of wat dacht u van een avontuurlijke tocht door de jungle, genieten van de kleurrijke onderwaterwereld, rondslenteren  door sfeervolle stadjes of… Op Java en Bali verveelt u zich geen moment!

Experience Java en Bali

Heb ik u genoeg inspiratie gegeven en wilt u uw eigen ‘experience’ op Java en Bali beleven? Neem dan contact  mij op en ik stel samen met Yaxa Reizen uw eigen unieke belevenis samen.