Face2Face Travel Tip van de maand

Een papieren boardingpass geniet nog bij vele reizigers de voorkeur, maar het is echt tijd om over te stappen naar de digitale variant. Het printen van je instapkaart kan veel ellende opleveren. Met je toegang tot het vliegtuig neem je het liefst geen enkel risico. Telefoons kunnen nog weleens kuren vertonen, maar over een papiertje heb je volledig eigen zeggenschap. Wel zo veilig, toch?

Maar eenmaal in het vliegtuig is je boardingpass overbodig. Je bent immers al de beveiliging en het cabinepersoneel gepasseerd. Vanaf dat moment wordt er laks met het papiertje omgegaan. Laat je het achter in de stoel voor je, gebruik je de boardingpass als boekenlegger of eindigt het in de prullenbak van je hotel?

Cybercriminelen en hackers

Alle bovenstaande opties, met nog vele andere plaatsen waar de uitgeprinte boardingpass kan eindigen, zijn voer voor cybercriminelen. Van een instapkaart kan veel informatie worden afgelezen, genoeg om een frequent flyer-account te hacken en over te nemen. Alles wat daarvoor nodig is, is een volledige naam, boekingsnummer en frequent flyer-nummer. Één keer raden op welk papiertje die gegevens zijn te vinden.

In een tijd waarin cybercriminelen en hackers geregeld het nieuws domineren, voelt een old school analoog papiertje zo veilig. Maar niets is dus minder waar.