Fascinerend Zweden

Zweden is een fascinerende reisbestemming. Het is niet alleen in de wintermaanden een prachtige bestemmig. Ook in de zomer is het een geweldig mooi vakantieland. Als je van rust en ruimte houdt, van veel natuur, maar op zijn tijd ook een leuke stad, dan zit je in Zweden helemaal op je plek!

De hoofdstad Stockholm bestaat voor twee derde uit water, parken en bossen en is gebouwd op maar liefst veertien eilanden. Breng een bezoek aan de tweede grootste stad van het land Göteborg dat aan de westkust ligt en met name bekend staat als de culinaire stad van het land. 

Ontdek de uitgestrekte wildernis van Zweeds Lapland in de omgeving van Kiruna. Neem een kijkje in de inheemse Sami-cultuur. Wandel door de arctische bossen over het bekende Koningspad in het Abisko National Park en rijd met een hondenslee door een spectaculair landschap op zoek naar het Noorderlicht.

We hebben een hele mooie rondreis samengesteld waarbij je al in relatief korte tijd veel kun zien van Zweden. Start je vakantie in de bruisende hoofdstad, Stockholm. Maak een cruise op het meer van Mälaren naar het paleis Drottningholm en wandel bijvoorbeeld met een gids door de oude binnenstad, Gamla Stan. 

Reis door naar Zweeds Lapland, waar je kennismaakt met de Samicultuur. Je gaat hier de natuur in om wildlife te spotten. Je kunt hier raften op de snelstromende Rane rivier, of een kanotocht maken in kalm water en wilde bevers spotten. 

Sluit je reis af op een van de prachtige eilanden van de Stockholm Archipelago. Hier kun je uiteraard ergens aan een zwembad ontspannen of in de spa. Maar je kunt in de omgeving ook heel actief bezig zijn en van de natuur genieten. Je kunt hier heel goed mountainbiken, kajakken, hiken of bijvoorbeeld per watervliegtuig naar het eiland Gotland vliegen om de spectaculaire zonsondergang bij Langhammarshammaren te zien. 

Vraag jouw Travel Manager naar alle mogelijkheden!