Finland Nähdään pian!

Sledehonden, dikke jassen en oneindige sneeuwvlaktes. Dankzij haar geografische ligging kun je ook in dit land genieten van het Noorderlicht. Finland is bij de Nederlanders vooral in de winter een bekende bestemming, maar heeft ook in de zomer veel te bieden. Denk aan de ruige en ongerepte landschappen, vriendelijke mensen en typische huisjes.

Ga eindeloos wandelen, fietsen, vissen, golfen en kanovaren tijdens je vakantie. In het zuiden van Finland vind je idyllische stadjes met historische gebouwen, de orthodoxe cultuur en diverse middeleeuwse burchten. En dat alles nog redelijk onontdekt door toeristen.

Het land staat niet voor niets op nummer 3 in het overzicht van de Lonely Planet. Finland wordt ook wel het land van de Duizend Meren genoemd. Het land dankt deze naam aan het labyrinth aan wateren, rivieren en kanalen. Het vormt de geboorteplek van de sauna.

De relaxte levensstijl als eilandbewoner en de sterke maritieme cultuur zijn de belangrijkste kenmerken van deze bestemming. Ook de hoofdstad Helsinki heeft door de jaren heen dit karakter behouden. Stranden, markten, kleine evenementen, cafés en dorpswinkels maken dat de Finse kustplaatsjes vooral in de zomer tot leven komen.

Zeven cultuur- en natuur bezienswaardigheden staan op de UNESCO Werelderfgoedlijst waarvan er drie al te zien zijn in het kustgebied. Er zijn maar liefst 39 nationale parken en dit jaar zal het veertigste park worden ingehuldigd. En wat dacht je van Turku: 20.000 rotsachtige eilandjes waardoor deze archipel beschouwd kan worden als de grootste archipel in Europa. De Archipelago Trail is een 200 kilometer lange ringweg die leidt over talloze bruggen en veerboten van eiland naar eiland. Dit is een schitterende fietsroute.

En er zijn zandstranden. Aan de ruige kust van de Oostzee vind je deze. Geheime zanderige baaien en lange zandstranden, klaar om ontdekt te worden.

Nieuwsgierig? Neem contact op met je Travel Manager van Face2Face Travel en maak het waar: Finland tot snel oftewel Finland Nähdään pian!