Finnmark- verborgen schat in Noord-Noorwegen

De regio Finnmark ligt in het uiterste noorden van Noorwegen in een driehoek met Finland en Rusland. Dit gebied is nog nauwelijks ontdekt door toeristen en is nog echt een verborgen schat! 

In het winterseizoen is het mogelijk om hier prachtige sneeuwscooter safari’s en hondenslede tochten te maken. De natuur is uitgestrekt en je bent echt ‘off the beaten track”.  De Husky’s die de slee trekken zijn altijd enthousiast en willen niets anders dan lekker rennen door de sneeuw.

Een bijzondere excursie in dit deel van Noorwegen is het vissen op King Crab! Deze enorme beesten worden met fuiken gevangen en je kan mee met een echte schippersboot om hierbij te helpen. De uitzichten bij ondergaande zon over het fjord dat uitkomt in de Barentszee zijn geweldig! Als snel halen we een fuik omhoog en er zit lekker veel King Crab in. De kleine exemplaren worden terug in zee geworpen en de groten worden in het restaurantje bij de haven heerlijk klaargemaakt. Wat een genot!

De stadjes en dorpjes in deze regio zijn allemaal klein en erg traditioneel. Kirkenes is het grootste, met een paar duizend inwoners. Een bijzonder plekje is Ekkeroy, een dorpje met slechts 19 inwoners aan een prachtige baai. Vlak aan de kust staan een paar comfortabele bungalows. Heerlijk in het voorjaar als er enorm veel zeevogels neerstrijken en je prachtige wandelingen kan maken. Voor de echte rust- en natuurzoekers een ideale plek!

In de winter mag een overnachting in het Snowhotel van Kirkeness niet ontbreken. Er hangt een sprookjesachtige sfeer. De mooi verlichte ijssculpturen creëren een droomwereld. Hier mogen slapen is een bijzondere en unieke ervaring! Er zijn er ook heerlijk comfortabele cabins aanwezig op het terrein, mocht je dat liever willen.

Het Noorderlicht is een hoogtepunt natuurlijk. Dat is hier bijna niet te missen door de noordelijke ligging en de vaak heldere nachten door de ligging direct aan zee!