Florida met de cabrio

Wat is er nou leuker dan Florida te ontdekken in een cabrio. De beste reistijd om naar Florida te gaan is van november tot juni. De gemiddelde temperatuur in die periode ligt van 27 ͦ tot 30 ͦ. Een ideale temperatuur om met een cabrio te rijden. Dak open en haren in de wind. De afstanden zijn in Florida niet zo heel groot. Het is een aanrader om de highway te vermijden en lekker te gaan toeren over de lokale wegen.

Florida is veel meer dan de pretparken. De natuur in Florida is heel erg mooi.
Vanuit Orlando rijdt je in 1,5 uur naar Crystal River. In deze plaats heeft de zeekoe (de Manatee) zijn thuisbasis. De watertemperatuur is er vrij constant en er zijn veel waterbronnen. Dit zorgt voor een prettige leefomgeving van de Manatees. Er zijn prachtige stranden te vinden en je hebt er de mogelijkheid om te zwemmen (met de Manatees), te snorkelen of te vissen.

Ongeveer 15 kilometer van Crystal River vindt je het Homossasa Springs State Park. In dit park leven ook veel Manatees maar je kan er ook zwarte beren, alligators en heel veel volgelsoorten  vinden Je kan een boot nemen vanuit het bezoekerscentrum naar het park.

Aan de kust vlakbij Fort Myers vindt je een klein eilandje dat een waar paradijsje is namelijk Cayo Costa State Park. Mangroves, bossen en meer dan 15 kilometer witte zandstranden. Dit eilandje is alleen per boot of kayak te bezoeken. Er vaart een veerdienst naar het eiland vanaf verschillende locaties op het vasteland. Als je geluk hebt zie je onderweg opspringende dolfijnen of nieuwsgierige manatees.
Er zijn geen hotels te vinden op het eiland maar je kunt wel overnachten in een van de hutten of een tent, deze moeten wel vooraf worden gereserveerd. Op het eiland vindt je veel wandelpaden en fietspaden.

Een mooiste wandelroute in Florida vinden wij de Anhinga Trail bij the Everglades. Een korte wandelroute van iets meer dan een kilometer. De route loopt via houten vlonders over Tayler Slough, een zoetwater moeras. Tussen het zaaggras en op het water kan je verschillende dieren zien, zoals alligators, schildpadden, vissen, anhinga’s (een vogelsoort die lijkt op een aalscholver) en reigers. Het is één van de populairste wandelroutes van de Everglades, vanwege de vele dieren. Het is ook een beetje een spannende wandelroute omdat je van heel dichtbij alligators kunt spotten.