Franse charme en Britse traditie

De Kanaaleilanden… Exotische mix van Britse traditie en Franse charme.

Jersey en Guernsey lenen zich uitstekend om het actieve met het bourgondische te combineren. Je vindt er leuke stadjes en dorpjes, interessante bezienswaardigheden, glooiende heuvels en woeste baaien met klifpaden, waar je heerlijk kunt fietsen of wandelen. De keuken – met onmiskenbaar Franse invloeden – lijkt speciaal voor fijnproevers geschapen!

Natuurlijk heeft elk eiland zijn eigen karakter. Het ene wat woester, wat ruiger, het andere wat groener, weer een ander wat stiller. Voor ieder wat wils en als je niet kunt kiezen, dan kunnen de eilanden ideaal met elkaar gecombineerd worden. In samenwerking met Sunair heeft Face2Face Travel de mogelijkheid om verrassende suggesties te geven voor mooie combinatiereizen.

Guernsey, het op één na grootste Kanaaleiland, ligt zo’n 40 kilometer uit de Franse kust. En toch is het een Brits eiland, vol romantiek. Door het aangename klimaat gedijen fauna en flora hier overvloedig. De grillige kustlijn is uiterst gevarieerd. Aan de westkant zijn er brede zandstranden met goede surfmogelijkheden, klifpaden en ongerepte baaien in het zuidoosten. Hier vind je indrukwekkende rotspartijen en magnifieke vergezichten. Het binnenland wordt getekend door kleine dorpjes, groene valleien en uitgestrekte weilanden. Rust staat hier hoog in het vaandel.

Vanaf Guernsey kun je gemakkelijk een bezoek brengen aan de kleine eilanden Herm en Sark. Een dagje respectievelijk ongekende rust en natuur of een dagje terug in de tijd. En als het je bevalt… dan kun je hier ook overnachten!

Jersey is woest en prachtig! Het is het grootste en meest zuidelijk gelegen Kanaaleiland, zo’n 20 kilometer van de Franse kust -Normandië. De warme golfstroom uit het Caraïbisch gebied zorgt voor een gunstig klimaat met vroege lentes, lange zwoele zomers en zachte winters. De bloemenpracht van het eiland is werkelijk schitterend en tijdens het ‘Battle of Flowers’, een groots bloemencorso in augustus, kun je hier uitgebreid kennis mee maken.

Onze partner Sunair is al ruim drie decennia lang thuis op de Kanaaleilanden en daardoor met recht dé Kanaaleilanden specialist! Met rechtstreekse vluchten vanaf Rotterdam naar Guernsey en Jersey (iedere zondag van 26 april t/m 6 september) en vanaf Groningen naar Guernsey (iedere zondag van 26 april t/m 16 augustus).

Je kiest uit een keur aan Guesthouses, appartementen en hotels in alle categorieën. Voor ieder wat wils! Je Face2Face Travel Manager informeert je er graag verder over. See you soon of moeten we zeggen à bientôt!