Gastvrij en veelzijdig Portugal

Portugal deelt samen met ‘ zijn grote broer Spanje’  het Iberisch Schiereiland. Het is een land dat zich bij uitstek leent voor een actieve vakantie of juist een heerlijke luie strandvakantie.

De Douro-vallei in Portugal zou je ook de “betoverende vallei” kunnen noemen. Zo adembenemend mooi is het landschap! Vanaf Porto, bij de monding van de rivier waar de in de vallei geproduceerde Douro-wijnen worden bewaard, kun je dit als Werelderfgoed erkende cultuurlandschap tijdens een rondreis met de auto perfect ontdekken. Geniet mee van deze sfeerimpressie en bepaal daarna waar jij op vakantie heen wilt!

Wat weet jij over Pousadas? Er zijn ongeveer 40 Pousadas in Portugal. Deze accommodaties zijn in handen van de overheid en er gelden hoge kwaliteitseisen. Ze zijn ook opgedeeld in verschillende thema’s (historisch, stadscentrum, natuur, enzovoorts). De accommodaties zijn vaak gehuisvest in oude kloosters, paleizen, boerderijen en villa’s. Bijna alle Pousada’s hebben een restaurant. Als Travel Manager van Face2Face kan ik u helpen met het samenstellen van een mooie route langs deze bijzondere accommodaties.

Voorbeelden van bijzondere Pousadas zijn: Pousada de Santa Marinha (Guimaraes), Pousada Rainha Santa Isabel (Estremoz) en Pousada Solar da Rede (Mesao Frio).

Slapen in een echt kasteel? Het kan in de Pousada D. Afonso II in de Portugese streek Alentejo. Misschien wel de mooiste Pousada van Portugal met een zeer goed restaurant. Alentejo is een dunbevolkt gebied vol wijngaarden en oude stadjes. Genieten!

de banagil _ portugalHet mooiste strand van Europa vind je in… Portugal! Om precies te zijn, het strand van Armação de Pêra in Silves (Algarve). Ruim 10.000 reizigers brachten hun stem uit via European Best Destinations. Een terechte winnaar zoals je op de foto kunt zien!

Kortom: Portugal is een land met vele mogelijkheden en combinaties. Bent u enthousiast geworden, neem dan contact mij op.