Gent leeft!

Gent, teveel voor één nacht! Gent leeft en is een weekendje weg meer dan waard. Ideaal voor een stedentrip: er even lekker tussenuit.
In deze middeleeuwse stad kun je prachtige oude gebouwen bewonderen, musea bezoeken, aangenaam shoppen en in de zomer los gaan op de Gentse feesten. Verken de binnenstad langs het water van de Leie en de Schelde. Zo kom je vanzelf bij de drie torens van de Korenmarkt: de Sint-Baafskathedraal, het Belfort met de gouden draak en de Sint-Niklaaskerk.

Eigenzinnig Gent ademt geschiedenis en biedt een boeiende cultuurcocktail tot aan de rand gevuld met trendy en modern stadsleven. Het is een stad voor levensgenieters, niks moet, alles kan.
Het historische hart, de bruisende studentenwijk en de charmante kleine buurtjes: ontdek ze allemaal. Zoals het Zuid en Kunstenkwartier waar het Museum voor Schone Kunsten is of het S.M.A.K.: Stedelijk Museum voor Actuele Kunst. Of Het Noorderkwartier: charmante en sfeervolle wijken waar je rustig kunt rondslenteren. Of de Kuip: in de autovrije binnenstad genieten van de historische gebouwen en gezellige pleinen. Sluit af met een terrasje op de Graslei.

Gent viert in 2020 het Van Eijk – jaar met evenementen en activiteiten voor jong en oud. Beeldende kunsten, theater, dans, design, mode, gastronomie, muziek en zelfs winkels zullen een jaar lang baden in de sfeer van Van Eyck.
Laat zeker je kans niet liggen tijdens je stedentrip om het wereldbefaamde meesterwerk Lam Gods, van de gebroeders Van Eyck, in de Sint – Baafskathedraal  te bewonderen. Gent en het Lam Gods zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Dit is de stad waar al eeuwen lang miljoenen bezoekers van over de hele wereld het altaarstuk komen bewonderen.

Natuurlijk kun je op één dag heen en weer rijden maar wat is leuker om er gezellig een weekendje van te maken? Je Travel Manager van Face2Face adviseert graag, of je nu met de trein of met de auto gaat. Daarbij wel de notitie gemaakt dat een voertuig met een buitenlandse nummerplaat altijd geregistreerd moet worden!

Zien we jou in Gent dit jaar?