Go wild, choose Estonia!

De charme van Estland

Face2Face Travel wil je verrassen met nieuwe bestemmingen. Wat dacht je van Estland, op nog geen 2,5 uur vliegen vanaf Nederland?

Met 1,3 bewoners in een land groter dan Nederland is in Estland of te wel Estonia de rust van de uitgestrekte natuur altijd dichtbij.  Een netwerk van ruim 2000 kilometer wandelpaden nodigt uit om deze natuur actief te ontdekken. Loop door verrassend pittoreske moerasgebieden, langs indrukwekkende kalkrotsen in het noorden of over de met meren bezaaide heuvels in het zuiden. En houd onderweg de ogen goed open. Met een beetje geluk spot je een beer, lynx of wolf. Vogelliefhebbers halen hun hart op langs de 3800 kilometer lange kustlijn met meer 2000 eilandjes en prachtige zandstranden.

Houd je van geschiedenis en cultuur? Dan kan ook voor jou Estland op je bucketlist. Na overheersing door de Denen, Duitsers, Polen en Zweden bevrijdde Estland zich in 1991 van de Russen. Deze roerige geschiedenis wordt niet alleen in de musea getoond, maar blijkt ook uit de architectuur en de vele boeiende legendes en verhalen. En ondanks deze invloeden van buitenaf heeft Estland altijd haar eigen identiteit behouden. Bezoek zomers zeker één van de vele zang- en dans festivals waar de Esten in hun traditionele kostuums zingen, dansen en het leven vieren.

Sprookjesachtig

Tallinn – de hoofdstad van Estland – staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO en is één van de best bewaard gebleven middeleeuwse steden van noordelijk Europa. De binnenstad is nog steeds gevuld met middeleeuwse huizen en smalle steegjes en wordt nog steeds goed beschermd door de overblijfselen van de stadsmuur. Stap je over de stadsmuur, dan loop je een stad binnen die voorop loopt in technologie en moderne architectuur. En waar het bruist van hippe cafés, galerieën, boetiekjes en restaurants.

Heerlijk

Ook voor foodies is Estland een heerlijke bestemming. De keuken kenmerkt zich door een mix van gastronomische trends en traditionele gerechten. Kleine brouwerijtjes, gezellige cafés en intieme huiskamer-restaurants bieden samen met de Scandinavische top cuisine seizoensgebonden gerechten, waarbij uitsluitend gekookt wordt met biologische producten. En zo wordt een vakantie naar Estland ook een culinair avontuur!

Je Travel Manager van Face2Face Travel kan een inspirerend meerdaags arrangement samenstellen naar de hoofdstad Tallin. Wil je meer van dit land zien dan kan dat uiteraard ook.