We’re going to Ibiza!

Paradijs overdag, party hotspot na zonsondergang.

Ibiza is hét party eiland van de wereld, grote internationale DJ’s zetten elke zomer het eiland op zijn kop. Maar er is meer. Buiten de feestlocaties kun je genieten van natuurschoon, witte stranden en rust. En bewonder er zeker ook het cultureel erfgoed. Lees verder en kom meer te weten over dit droomeiland. De temperatuur is het hele jaar door aangenaam. In de zomer is het er rond de 27 ͦ C. Bloeiende amandelbomen in januari en februari, in de lente is het eiland bedekt met een enorme hoeveelheid bloemen en in de zomer is het genieten van het mooie weer en het strand.

Ibiza is onderdeel van de eilandengroep de Balearen en ligt in de Middellandse Zee ten oosten van Spanje. De hoofdstad is Ibiza-stad, ook wel Eivissa genoemd. In deze hoofdstad is het oude centrum, genaamd Dalt Vila. Het is een vesting en door UNESCO als werelderfgoed verklaard. De muur uit de Renaissance wordt omringd door smalle straatjes en monumenten. Er zijn enkele musea in Ibiza-stad die zeker de moeite waard zijn.

In de omgeving van Ibiza-stad zijn meerdere badplaatsen met talloze mogelijkheden om te verblijven: van hotels en appartementen tot prachtige villa’s. Vraag je Travel Manager van Face2Face Travel wat voor jou het beste plekje is. Figueretes, Talamanca en Playa d’en Bossa zijn enkele populaire badplaatsen. Figueretes heeft een kindvriendelijk strand dat geleidelijk afloopt. Tegen de avond komt de boulevard tot leven met marktkraampjes, terrassen en gezellige restaurants. Talamanca ligt op 2 kilometer afstand van Ibiza-stad en heeft een prachtig zeezicht en uitzicht op de oude stad. Playa d’en Bossa ligt zuidelijker en is een langgerekte toeristische wijk.  Hier komt alles samen: zon, strand, trendy bars, rustige lounge cafés en (water-) sportgelegenheden. In het bekende Ushuaia Ibiza Beach hotel treden regelmatig grote en bekende dj’s op.

Meer naar het westen heb je San Antonio, de tweede grote stad van Ibiza. Hier vind je een werkelijk adembenemende zonsondergang. Deze baai wordt omgeven door winkels met lokale producten, bars, restaurants en de jachthaven.

Er zijn veel meer mooie stranden, soms met elkaar verbonden door een mooie wandelroute over de rotsen. In het oosten is Santa Eulàlia. Het drukke uitgaansleven is hier wat minder. Het staat bekend als culturele hotspot. Cala Llonga is een kleine badplaats en de ideale vakantielocatie. Veel terrasjes, prachtige baai, geleidelijk aflopende zeebodem, kleine kermis speciaal voor kinderen: alles is er!

Zo kunnen we nog wel even doorgaan, want ook in het noorden van dit eiland zijn er prachtige plaatsen die het ontdekken waard zijn. Geïnspireerd? Dacht het wel!

Behalve uitgaan kun je ook op een andere manier actief zijn: wandelen of fietsen. De Ibiza Extreme route is daarbij een ware uitdaging: 60 kilometer lange fietstocht die 8 uur in beslag neemt. Durf jij dat aan?

Vele excursies  zijn te boeken, er zijn festivals en evenementen, kortom: het eiland bruist. Vamos!