Graubünden – Zwitserlands nr. 1 vakantiebestemming

Graubünden – nr. 1 vakantiebestemming

In Graubünden, het hoogst gelegen vakantiegebied van de Alpen, kunt u genieten van een unieke witte winterwereld en ongerepte natuur. Graubünden is het land van de steenbokken, Heidi‘s thuisland, heeft de bron van de Rijn en is het grootste vakantiegebied van Zwitserland. Graubünden staat voor een imposante bergwereld en wereldberoemde vakantieplaatsen.

Plaatsen met aansprekende namen als Engadin, St. Moritz, Davos, Klosters, Arosa en Flims Laax. Maar ook voor ‘kleine en fijne’ authentieke bergdorpjes en prachtige dalen. Graubünden biedt een unieke veelzijdigheid aan highlights en belevenissen voor groot en klein – een paradijs om te skiën of te snowboarden, langlaufen of te winterwandelen, wellness & spa, en kunst & cultuur. Welkom in een unieke vakantiewereld!

Maar wereldberoemd is Zwitserland vanwege zijn treinen. En in dit treinland is Graubünden het onbetwiste spoorwegenparadijs. De Rhätische Bahn – het eigen spoorwegbedrijf van Graunbünden – ontsluit een groot deel van de regio. De meest aansprekende treinen zijn de Bernina Express en de Glacier Express.

Bernina Express

De spectaculaire tocht met de Bernina Express gaat van Chur, St. Moritz of Davos langs de gletsjers van het Berninamassief en over de 2253 meter hoge Berninapas door het Val Poschiavo tot in het Italiaanse Tirano. Een deel van dit traject is zelfs opgenomen in de UNESCO Werelderfgoedlijst.

Glacier Express

Iedereen kent deze trein! Na de start in St. Moritz, Davos of Chur rijdt de Glacier Express tijdens een 7,5 uur durende tocht over zo’n 300 bruggen, langs de toppen van de hoge Alpen van Zwitserland, over de 2033 meter hoge Oberalp-pas tot aan Zermatt in het kanton Wallis. Vanuit de panoramarijtuigen geniet je de hele dag van het adembenemende uitzicht.

Laat ons je helpen met het samenstellen van een Zwitserse droomreis! Wij hebben dagelijks zicht op de beschikbaarheid, reguliere prijzen én scherpe aanbiedingen bij vrijwel alle hotels die Graubünden rijk is. Zo kunnen we snel en efficiënt een passend reisaanbod maken. Neem contact op via onze Travel Managers.

Tot ziens in Graubünden!