Great Rail Journey: Portugal en de Douro

Wat zijn Great Rail Journeys?

Great Rail Journeys zijn rondreizen met Engelse begeleiding en overwegend Engelse medereizigers, waarbij altijd verschillende treintrajecten in de route zijn opgenomen. Er wordt dus zeker niet alleen met de trein gereisd. Tal van excursies geschieden per touringcar of schip en je overnacht meestal in hotels. Het reisschema biedt tevens voldoende ruimte en vrije tijd om op eigen gelegenheid de plaatsen te verkennen.

Portugal en de Douro, ze worden vaak in één adem genoemd. Het is dan ook prachtig om dit gebied te ontdekken via een Great Rail Journey.

Een schitterende 15-daagse reis per trein en schip door de vallei van de Douro. Er wordt gereisd in internationaal gezelschap en onder Engelstalige begeleiding. Gedurende de reis wordt er zoveel mogelijk per trein gereisd en je overnacht in goede 4 sterren hotels. Op de eerste dag reis je vanuit Nederland per trein, via Parijs (overstap) naar Biarritz, Spanje. Het beginpunt van de reis!

Tijdens de reis geniet je van een prachtige cruise over de Douro. Deze rivier baant zich een weg vanuit Noord Spanje via glooiende landschappen met vele wijngaarden en pittoresk gelegen dorpjes richting de historische stad Porto. Tevens bezoeken we indrukwekkende steden als Porto, San Sebastian en het bruisende Lissabon met zijn Moorse invloeden en charmante straatjes. Een aantal te bezoeken plaatsen zoals Salamanca en Guimaraes zijn zelfs Unesco Werelderfgoed. Natuurlijk krijg je uitgebreid de gelegenheid om op verschillende unieke locaties de beroemde portwijnen zelf te proeven. Op dag 15 stap je in de Franse stad Hendaye weer aan boord van de TGV trein voor de terugreis naar Nederland, wederom met overstap in Parijs.

De hoogtepunten op een rijtje:

· Salamanca (Unesco Wereld Erfgoed)
· Dagcruise over de Douro
· Diner Port wijnlandgoed
· Porto
· Guimraes & Bom Jesus do Monte
· Diner in de kelders van Taylors Port
· Excursie per historische tram door Lissabon
· Pinhao & Sintra
· San Sebastian
· Bilbao met het Guggenheim museum
· Reis in internationaal gezelschap

Interesse in deze unieke reis? Neem contact op met je Travel Manager van Face2Face Travel.