Greek summer is a state of mind

It’s wine o’clock in Heraklion!

Wie op wijnavontuur wil moet in Heraklion wezen! 68% van alle wijngaarden in Kreta liggen hier. Kreta heeft 18 inheemse druivensoorten en een wijnhistorie die wel 4.000 jaar oud is. Niet gek, want het eiland heeft een ideaal klimaat voor wijn: een koele winter en droge zomer in combinatie met de mediterrane zon. 

Er zijn twee wijnroutes die je in Heraklion kunt volgen. Beide routes starten in de stad en brengen je naar verschillende wijnboeren. Ontdek zeker de Liatiko-druif. Deze exclusieve rode druif geeft de wijn een kruidige en bloemige geur en een unieke zoetheid. De waanzinnige PDO Sitia en Dafnes wijnen, die gemaakt worden van deze druif, moet je zeker proeven! De druiven worden in juli geoogst. Leuk om mee te maken. 

Neem wel een grote koffer mee! Want ruimte om wijn mee terug te nemen zul je nodig hebben… Yamas!

Chania: Walhalla voor foodies!

Is goed eten op reis een prioriteit voor jou? Dan mag je Chania nu op jouw lijst zetten! Je vindt er tal van gezellige restaurants en tavernes waar je de meest heerlijke gegrilde octopus, mezes, gefrituurde kaas, zoete gebakjes en ga zo maar door eet! Maar tijdens je reis kun je in Chania ook jouw kookkunsten verbeteren. 

Ooit gehoord van het Mediterrane dieet? De Kretenzer kookt met alle juiste ingrediënten zoals extra virgin olijfolie, granen, vis, peulvruchten, groente en fruit. Dit eetpatroon blijkt uit onderzoek enorm gezond te zijn. En de Kretenzer weet met deze ingrediënten gerechten te maken, waarbij je je vingers aflikt. 

In Chania kun je diverse kookworkshops volgen waarbij je onder andere leert hoe je het meest heerlijke brood, besprenkeld met peper-olie, tomaat en olijven kunt bakken. Kali Orexi!

Jeep safari Rhodos 

It’s going to be a bumpy ride! Rhodos is geliefd bij veel Nederlanders, vanwege de middeleeuwse stad, de indrukwekkende kleur van de zee en het heerlijke strand. Maar wist je dat er in Rhodos ook avontuur schuilt? 

Boek een Jeepsafari en rij ‘off road’ naar onder andere de ‘Seven Springs’, een groene kloof met 7 bronnen en beekjes. De durfal onder ons maakt hier ook een wandeling door een donkere tunnel, die zo’n 75 cm breed en 1,7 meter hoog is, om uiteindelijk bij een meertje uit te komen. Rij verder en ontdek nog meer natuur in Rhodos en stop ook zeker om bij een imker om lokale honing te proeven. 

Windsurfen Rhodos 

Ben je na de Jeepsafari hongerig naar meer avontuur? Dan is windsurfen misschien wel de uitdaging voor jou! De kust van Rhodos en dan met name Prasonisi Beach staat bekend om de droge noordwestelijke wind, ideaal voor wind-en kitesurfers.
Op Prasonisi Beach vind je twee zanderige baaien die eindigen op een eiland. De rit naar dit eiland is al fantastisch! Je rijdt een heuvel over en vanaf de top komt Prasoni Beach in zicht: golven van rechts en beschutting van de wind en kalme zee van links en overal zie je surfers! Wordt dit jouw eerste keer? Dan kun je hier ook een beginnerscursus volgen.

Benieuwd naar al dat lekkere eten en drinken en al die leuke dingen om te doen? Je Travel Manager van Face2Face Travel helpt je graag om een reis naar deze mooie bestemming te boeken. Persoonlijk geregeld, gerust op reis!