Groen, groener, groenst!

Dat is niet alleen de hoofdkleur van ons logo van Face2Face Travel maar dat is ook Costa Rica! Costa Rica, waar het tropisch regenwoud wordt afgewisseld met vulkanen, palmbomen en een uitbundig gekleurd dierenrijk.

Dit land in Midden-Amerika is iets groter dan Nederland en kent vanwege de bergen diverse microklimaten. Het is er tropisch en het heeft dan ook een regenseizoen en een droger seizoen.

In het droge seizoen valt er relatief weinig regen. Van mei tot oktober is het in Costa Rica regenseizoen, ook wel het groene seizoen genoemd. Niet voor niets want juist door die regen is de natuur op z’n mooist en zie je de meest prachtige tropische bloemen en planten in het regenwoud. Hoewel sommige wegen onverhard zijn, is het wegennet van goede kwaliteit en Costa Rica leent zich dan ook perfect voor een rondreis per auto. Het is overzichtelijk, goed georganiseerd en bovendien spreekt de vriendelijke bevolking over het algemeen prima Engels.

Ondanks dat de afstanden in Costa Rica niet groot zijn kun je hier met gemak meerdere weken doorbrengen. Er is een overvloed aan nationale parken die elk hun eigen trekpleister hebben.

Eén van de parken die je zeker niet mag overslaan tijdens een rondreis is het Tortuguero National Park. Dit park is de belangrijkste nestelplek voor de groene zeeschildpadden aan de Atlantische kust van Costa Rica. Het park heeft een eindeloos lang strand, kronkelende riviertjes, een smalle lagune van 35 kilometer lang en het is een uitstekende eerste stop na aankomst in San José. Aangezien Tortuguero niet bereikbaar is over de weg wordt een verblijf hier altijd geboekt inclusief vervoer per bus en boot vanaf San José. En heel handig: de huurauto wordt pas na Tortuguero opgehaald, vlakbij de haven waar de boot uit Tortuguero aankomt.

In de noordelijke laaglanden vind je een aantal vulkanen waarvan de Arenal vulkaan die tot 2010 zelfs nog lavastromen en as spuwde. Het Arenal National Park bestaat naast vulkanen en heerlijke warmwaterbronnen uit tropisch regenwoud vol met bijzondere vogelsoorten, kapucijnaapjes, herten en slangen.

 

Vanuit de omliggende dorpjes is er altijd dat indrukwekkende uitzicht op de Arenal vulkaan.

Naast de uitbundige en kleurrijke flora en fauna in het binnenland vind je aan de kust bounty stranden bij Playa Tortuga. Bij Cano Island kun je bij het Corcovado National Park geweldig snorkelen en duiken. Hier spot je in de zomer zelfs walvissen!

Costa Rica is een bestemming die veel mensen zal aanspreken. Er is een enorm aanbod aan wandel- en trektochten voor alle niveaus, spectaculaire ziplines en rafting tours en wat denk je van paardrijden langs rivieren, op het strand en zelfs door de jungle? Ben je iets minder avontuurlijk weet dan dat tochten door de jungle altijd onder begeleiding van een goede gids geboekt kunnen worden. Wij verzorgen het graag voor je!

Als Travel Manager van Face2Face Travel kan ik een onvergetelijke rondreis door Costa Rica voor je samenstellen, geheel op maat en aangepast aan jouw wensen en reistempo.  Waarom wachten?