Grüezi aus Zürich 

Als je denkt aan een Europese stedentrip, denk je misschien niet onmiddellijk aan de Zwitserse stad Zürich. Zürich ligt prachtig aan een groot meer, de Zürichsee, en aan de rivieren de Limmat en de Sihl. Het is een van de grootste financiële centra van de wereld, maar de stad is ondanks dat helemaal niet saai. Vanuit de stad heb je ook nog zicht op de Alpen. Een mix van het Züricher stadsleven en natuur- en outdoor belevenissen behoren daarom ook tot de mogelijkheden.

In het oude centrum wemelt het van de idyllische huizen die in mooie pasteltinten zijn gekleurd. Volg de rivier met haar bruggetjes en je komt uit bij de Zürichsee. Hier zijn veel mooie plekjes om even aan het water te zitten. Je kunt er ook een rondvaart maken. Als je omhoogloopt door een van de leuke steegjes naar de oude stadsmuur heb je een prachtig uitzicht over de Zwitserse stad.

Zürich heeft bovendien meer dan 50 musea en rond de 100 kunstgalerijen. Mocht je het iets minder met het weer treffen, dan is er genoeg te zien en te doen. De Bahnhofstrasse is een van de duurste winkelstraten ter wereld, en ook een van de mooiste. Een unieke ervaring beleef je in het trendy Zürich West. Hier ligt dé ontmoetingsplaats van de stad, genaamd ‘Im Viadukt’. Zoals de naam al doet vermoeden liggen hier onder een oude spoorwegbrug talloze hippe boetiekjes en restaurants. Met een lengte van 500 meter kun je hier eindeloos flaneren, winkelen, eten en drinken en dus heerlijk genieten. Vanaf het centraal station kun je hier makkelijk te voet naar toe. 

We helpen je graag deze gezellige Zwitserse stad te ontdekken. Per vliegtuig ben je er in minder dan 1,5 uur, maar je zou ook nog per trein kunnen reizen.