De Kanaaleilanden

Paradijsjes, niet aan de andere kant van de wereldbol, maar verrassend dichtbij. Zet jouw zorgen opzij en ga in de onthaast-modus. Hier kan jij genieten van alles wat een goed leven te bieden heeft. Je vliegt rechtstreeks vanaf Groningen Airport Eelde of Rotterdam The Hague Airport naar deze eilanden met een exotische mix van Britse traditie en Franse charme.

Guernsey is het op een na grootste Kanaaleiland en ligt zo’n 40 km uit de Franse Kust. Toch is het een
Brits eiland, vol romantiek. Door het aangename klimaat gedijen flora en fauna er overvloedig. De
grillige kust is uiterst gevarieerd, met aan de westkant brede zandstranden met goede
surfmogelijkheden, klifpaden in het oosten en ongerepte baaien in het zuidoosten.

Jersey is woest en prachtig. Het is het grootste en meest zuidelijk gelegen Kanaaleiland. De warme
golfstroom uit het Caribisch gebied zorgt voor een gunstig klimaat met vroege lentes, lange zwoele
zomers en zachte winters. Jersey kent ook veel bijzondere buitenactiviteiten: klifwandelen, fietsen,
moonwalking, zwemmen, coastering, suppen en kajakken.

Herm is een mini-eilandje, ook wel betiteld als ‘Heaven on Earth’. Met mooie stranden aan de
noordkant, rotsen en klifpaden met adembenemende vergezichten aan de zuidkant.  Dit paradijsje op aarde is inderdaad een oase van rust, vooral als de dagjesmensen met de laatste boot vertrokken zijn.

Sark is het eiland op een rotsplateau. De kust is grillig en rotsachtig en in het binnenland zijn de valleien dichtbegroeid. Deze ongereptheid vraagt wel wat van de bezoeker, zoals stevige wandelschoenen en sportieve kleding, want de wegen zijn ongeplaveid en de verlichting is miniem. Gemotoriseerde voertuigen kent men er, op een paar tractoren na, niet.

De Kanaaleilanden bezoek je niet alleen… je ervaart ze. Hier omarm je in de zon de frisse wind en ruik je de zoute zeelucht. Hier draait alles om echtheid en verse producten. Hier popelt de lokale bevolking om je in geuren en kleuren de beste insiderstips te geven en eilandgeheimen te onthullen. Dé ultieme plek voor het grote genieten. Een geweldige bestemming voor liefhebbers van wandelen, fietsen, Engelse gastvrijheid en de Franse keuken.

Er zijn directe vluchten vanaf Groningen Airport Eelde en Rotterdam The Hague Airport elke zondag van 30 april tot 10 september 2023.