Happy Hamburg

Net als Amsterdam wordt Hamburg het ‘Venetië van het Noorden’ genoemd. Het is de rijkste stad van Duitsland en dat willen de Hamburgers weten ook. Wie van winkelen en uitgaan houdt kan hier zijn hart ophalen. Deze stad aan de rivier de Eilbe moet u zeker een keer in uw leven zien.

Elk uur van de dag heeft zijn eigen charme. Het maakt niet uit of er een dik wolkendek boven de haven hangt, de middagzon in de Speicherstadt met de oude pakhuizen schijnt of je een nachtje doorzakt in St. Pauli achter de rug hebt. De zee is honderd kilometer verderop en toch heel dichtbij. De haven is een plek van verlangen, waar je je gedachten kunt laten afdwalen over lange reizen. Ieder jaar wordt er meer dan 80.000 ton aan specerijen gedistribueerd. Breng dan ook een pittig bezoekje aan het kruidenmuseum waar een proeverij is georganiseerd.

Er zijn wandeltochten  en fietsttours te boeken, maar wat dacht u van een piratenavontuur. Wanneer het Hansestadt Hamburg Politie Departement (HHPD) en de douane afdeling van de federale politie een anoniem telefoontje ontvangt met betrekking tot een malafide handel, besluiten beide afdelingen een onderzoek te starten. Je maakt deel uit van dit piratenavontuur. Heel spannend en leuk om te doen.

Je kunt deelnemen aan een zeiltocht waarbij je zelf lekker bezig bent en ondertussen kunt genieten van het uitzicht op de stad.

Een van de markante gebouwen en het oriëntatiepunt van de stad is de kerk met de toren aan de haven. Voor de Hamburgers betekent de Michel veel, want hier wordt afscheid genomen van prominente personen uit de stad. Via de 452 treden in de toren kom je boven, waar het uitzicht fenomenaal is.

De oude Elbtunnel is een must. Toen de oude Elbtunnel in 1911 werd gebouwd was het voor die tijd een staaltje van technisch vernuft. Voertuigen en voetgangers werden met grote liften naar beneden gebracht. Aan de andere kant van de tunnel wacht een fraai zicht op de skyline.

En zo kunnen we nog wel even doorgaan, er is zoveel te zien. Hamburg is goed met de auto te bereiken maar er wordt ook een aantal keren per dag naar toe gevlogen, onder andere door KLM.

Dus combineer deze stad als onderdeel van je vakantie of bezoek Hamburg voor een paar dagen. Dat je zult genieten is zeker!