Hemels Sri Lanka en de Malediven

Sri Lanka en de Malediven, een hemelse combinatie.

Zo lang het veilig kan zullen reisorganisaties ook reizen gaan uitvoeren naar ver weg bestemmingen die nog op oranje staan. Een van deze bestemmingen waar je heel goed naar toe kunt is Sri Lanka. Eén van onze travel managers is dit zelf met een kleine groep collega’s uit de reisbranche gaan ervaren in het begin van september. 

Uiteraard zitten er wat regels aan het inreizen en ook aan het uitreizen. Maar het is allemaal zo prima geregeld in Sri Lanka, dat je daar weinig hinder van zult ondervinden. Maar er is ook een groot voordeel: voorlopig geen massatoerisme. 

Sri Lanka was in de 17e en 18e eeuw een kolonie van Nederland. Invloeden van deze periode zie je nog altijd terug in de grachten van Negombo en de tunnels van Galle. De grote stad Kandy, die nog steeds herinnert aan zijn koloniale geschiedenis, bijvoorbeeld in gebouwen zoals het hotel van de koningin; een prachtige 19e-eeuwse neoklassieke schoonheid. Wandel rond het meer en de straten van Kandy en ervaar zelf deze prachtige stad. Bezoek ’s avonds de Tempel van de Tand tijdens een avondceremonie.

Ga per Jeep op safari in het Yala National Park of ontdek per boot het Gal Oya National Park. Hier spot je ongetwijfeld olifanten en luipaarden. Een panoramische treinreis langs de theeplantages leert je waarom de hooglanden zo geliefd waren bij de Engelse kolonisten. 

Tot rust kom je op een van de vele mooie zandstranden die Sri Lanka rijk is. Of maak je reis nog onvergetelijker. Combineer dan Sri Lanka met een verblijf op een van de eilanden van de nabijgelegen Malediven. Droom weg op een van de vele bountystranden aan een helderblauwe zee. Geniet onder water van kleurrijke koraalriffen en prachtige vissen. Nip aan je cocktail op het terras van je watervilla en kijk naar de ondergaande zon.

Vraag jouw Travel Manager naar de mogelijkheden!