Het Dansende Huis

Zin om te dansen? Kijk dan eens naar dit swingende hotel.

Het ‘Dansende Huis’ is een opmerkelijk en prachtig gebouw dat een integraal onderdeel van Praag is geworden. Het huis dat hier stond werd in 1945 verwoest en daardoor ontstond een vrije ruimte aan de waterkant van Rašín, op de hoek van het plein Jirásek. 

Het duurde minstens 30 jaar voordat de voormalige regering besloot wat de bestemming moest gaan worden. Uiteindelijk doet het architectonische gebouw gedeeltelijk dienst als kantoor, maar ook als 5 sterren hotel met 40 mooie deluxe kamers. 

Vanuit elke kamer heb je een onvergetelijk uitzicht op de Praagse Burcht. Bovenin heb je toegang tot een geweldig panoramisch terras waar je de stad en de skyline kunt bewonderen onder het genot van een cocktail. 

Het gebouw kreeg haar naam dankzij de torens die lijken op de beroemde dansers Ginger Rogers (glas) en Fred Astaire (steen). Op de top van de toren bevindt zich een koepel met een complexe constructie van metalen buizen bedekt met roestvrijstalen gaaswerk. Het ‘Dansende Huis’ behoort tot de één van de meest controversiële constructies van moderne architectuur in Praag die zijn ontstaan ​​in de jaren negentig.

Je Travel Manager van Face2Face Travel kan je een swingend voorstel doen voor een paar nachten verblijf in deze prachtige stad.