Het echte Italiaanse leven op Sicilië

Hou jij van het goede Italiaanse leven, de geweldige Italiaanse keuken, van authentieke dorpjes en sfeervolle steden? Dan moet je beslist Sicilië eens bezoeken. Je kunt op Sicilië een heerlijke self-drive rondreis maken en op eigen tempo dit fantastische eiland ontdekken. 

In Syracuse kun je bijvoorbeeld in het boetiekhotel Capo di Ortigia verblijven, een aanrader. Je kunt bij dit hotel fietsen huren en dat is echt heel gaaf. Er ligt een fietspad rond het eilandje dat je langs de haven voert met prachtige jachten, langs terrasjes die uitkijken over de kobaltblauwe zee en langs verrassend leuke, kleine strandjes die via een trap te bereiken zijn. Fiets langs het plein met de beroemde Duomo, langs talloze winkeltjes, kunstgalerijen, kerkjes en oude woningen met fraaie balkonnetjes en langs kleurige marktjes met veel verse vis. 

Als je onderweg bent van oost naar west langs de zuidkust, kom je ook prachtige plaatsen tegen. Barokstad Noto is een van de belangrijkste baroksteden van Italië. Het staat niet voor niets op de Unesco Werelderfgoedlijst. Of Ragusa, waarvan het oude centrum, Ragusa Ibla, tussen twee bergruggen ingeklemd ligt. Je gaat hier terug naar de Middeleeuwen. Net buiten Agrigento ligt de Tempelvallei met een prachtige verzameling Griekse tempels, eveneens Unesco Werelderfgoed.

Proef in Marsala de zoete wijn vernoemd naar dit leuke plaatsje. Vanuit Marsala kom je ook makkelijk in Erice, een prachtig middeleeuws dorpje in de heuvels boven Trapani. Neem de kabelbaan naar boven en geniet van een van de spectaculairste uitzichten van Sicilië. 

Cefalù is van oudsher een visserplaatsje op een uur rijden van Palermo. Het ligt tussen een steile berghelling en de kust. Vroeger was visserij de belangrijkste bron van inkomen, nu is dat het toerisme. Het is hier wat drukker, maar het heeft toch nog altijd de charme van vroeger.

Er zijn uiteraard nog veel meer mooie plekken op Sicilië en jouw rondreis stellen we geheel naar wens.