Het Kruger Park op de Jambo manier

Bij het woord ‘safari’ in Zuid-Afrika zeggen de meeste mensen ‘Krugerpark’.Niet vreemd, dit is tenslotte het bekendste en oudste wildpark van Zuid-Afrika.

Je kunt Kruger Nationaal Park zelf met een huurauto ontdekken. Er is van noord naar zuid een netwerk van geasfalteerde wegen. Je moet hier altijd op het asfalt blijven, off road rijden is verboden. Je mag de auto nooit verlaten en alleen in het park rijden tussen zonsopkomst en zonsondergang. Verspreid door het park liggen simpele ‘restcamps’.  

Grenzend aan het Krugerpark liggen diverse privé wildreservaten zoals bijvoorbeeld Sabi Sand, Timbavati, Balule, Manyeleti, Thornybush, Klaserie en Kapama. Deze bieden een grote meerwaarde ten opzichte van het Kruger Nationaal Park zelf. Wij leggen uit waarom.

Accommodaties in privé wildreservaten zijn kleinschaliger, comfortabeler en luxer dan de restcamps en bieden een veel betere safari beleving. De safari-activiteiten zijn onder deskundige begeleiding van een ranger die het wildgebied op zijn duimpje kent. Waar het bij een safari met een huurauto een kwestie is van ‘wat kruist je pad’, zijn de wild kansen in een privé wildreservaat vele malen hoger. Je mag hier van de gebaande paden af en je kunt dus veel dichter bij de dieren komen. Daarnaast kun je ook in het donker op gamedrive, hoe spannend is dat?

Een kennismaking met het noorden van Zuid-Afrika is niet compleet zonder de Panoramaroute. De naam doet het al vermoeden: een route van circa 300 kilometer met spectaculaire vergezichten.

Kaapstad is één van de mooiste steden ter wereld. Het heeft een prachtige ligging en natuurlijke schoonheid, die grotendeels wordt bepaald door de unieke Tafelberg. Het is er relaxt en doet redelijk Europees aan. Coffeeshops, terrassen en eetgelegenheden, het doet niet onder voor menig Europese bestemming. Kaapstad is liberaal en heeft een bruisend uitgaansleven.

Het wijngebied in de West-Kaap geniet wereldwijd bekendheid als topbestemming voor liefhebbers van wijn en spijs. Zo vind je in de omgeving van Constantia, Stellenbosch en Somerset West talrijke wijnhuizen; eenvoudige maar ook luxe landgoederen. Vele beschikken over uitstekende restaurants met fantastisch uitzichten. Geniet van een gastronomische lunch met passende wijn! 

Enthousiast geworden? Je Travel Manager van Face2Face Travel helpt je graag met het samenstellen van jouw perfecte Zuid Afrika reis!