Het mooiste van Zuid Engeland

Zo dichtbij en toch zo’n compleet andere wereld: het zuiden van Engeland zit vol verrassingen.

Ruige kliffen, lieflijke dorpjes en zonovergoten stranden: Zuid Engeland heeft het allemaal. Het is niet zo bekend, dus misschien moeten we er maar niet te veel aandacht aangeven zodat het ook zo blijft?

De Zuid Engelse kust is een prachtige regio om in het voorjaar een roadtrip te maken. Dit deel van Engeland is namelijk aanzienlijk warmer en aangenamer dan je misschien verwacht. Je kunt met de boot over en zo de mooiste plekjes aan de zuidkust ontdekken met je eigen auto. Je kunt er prachtige hikes maken, fossielen van dinosaurussen vinden en mooie kleine verscholen baaien ontdekken.

Het leuke van een roadtrip is dat je zelf je tempo bepaald en waar je wel en niet wilt stoppen. Je Travel Manager van Face2Face Travel kan samen met jou een route samenstellen en de hotels of bed & breakfasts al voor je reserveren. Dat rijd wel zo zorgeloos, je weet dat je bed klaar staat. Maar het regent daar toch altijd? Dat horen we vaak. Het is inderdaad zo dat het in bepaalde gebieden flink kan regenen en vooral ook veel. Maar zeker niet altijd en het geldt ook niet voor het hele land. In het zuiden heb je een heerlijk zonnig klimaat met warme, droge zomers. Als je doorrijdt naar het meest zuidelijke gedeelte heb je zelfs palmbomen! Bijna on-Engels.

Je kunt tijdens je roadtrip de snelwegen vermijden en als je wilt zo dicht mogelijk langs de kust rijden. Ga naar de White CLiffs of Dover,  Beachy Head, Birling Gap en de Seven Sisters, West Wiitering Beach en Bournemouth Beach om maar een paar voorbeelden van ‘must-do’s’ te noemen. Ook het binnenland is prachtig en bijzonder om doorheen te rijden. Neem vooral de tijd om rustig in een dorpje een kopje koffie of thee te drinken en te genieten van het Engelse leven.

Dus let’s go en ontdek dit mooie stukje Engeland.