Het wilde westen van Australië

Vandaag stellen we je een fantastische, 20-daagse reis door het westen van Australië voor. Australië is natuurlijk een enorm groot land, en je zult, mits je niet een zee van tijd hebt, altijd relatief kleine stukjes moeten bezoeken. 

Deze reis start in Perth en vanuit de stad rijdt je door naar het Nambung National Park. Hier liggen de woestijnsculpturen van Pinnacles. Pinnacles ligt op slechts 17 km van de stad Cervantes. Hier vind je een aantal stranden waar je lekker kunt zwemmen, varen of windsurfen.

Je reist door via de Batavia Coast en als je de beschaving achter je hebt gelaten kom je in de outback van Australië. Geniet in Kalbarri national Park van de rode steen ravijnen, ruige kustkliffen en witte zandstranden. Je ziet dolfijnen spelen in de baai en walvissen zwemmen met hun jongen langs de kust. 

In Monkey Mia heerst een relaxte sfeer en natuurliefhebbers genieten hier van een grote variatie aan dier- en vogelsoorten. Coral Bay is een kleine nederzetting die door het Ningaloo Reef wordt afgeschermd van de Indische Oceaan. Ontdek het koraal en de vissen tijdens het snorkelen of vanuit een glasbodemboot. Misschien heeft u zelfs de mogelijkheid om te zwemmen met walvishaaien!

Via het Karijini National Park, Broome en Fitzroy Crossing kom je in Halls Creek. Hier bezoek je de Chinese Wall en Old Halls Creek. Hier begon men in de 19e eeuw met goudzoeken. Vervolg je route langs het Lake Argyle, het op een na grootste kunstmatige meer van Australia. Er steken 70 bergtoppen uit waardoor het lijkt op een vreemd woestijnfjord. 

Het einde van je reis komt in zicht en je gaat langzaam richting Darwin. Maar niet voordat je een bezoek hebt gebracht aan de Aboriginalgemeenschappen in de Katherine-regio en het Kakadu National Park. 

Deze reis is te groots en te mooi om helemaal te beschrijven. Net als het land zelf. Vraag ons voor de details!