Het Zwitserland van het zuiden: Tasmanië!

Veel mensen denken bij een reis naar Australië aan een mooie roadtrip langs de oostkust, aan het indrukwekkende Uluru, de prachtige Great Ocean Road en aan steden als Sydney en Melbourne. Tasmanië mag zeker niet op dit lijstje ontbreken! Tasmanië is ronduit heuvelachtig en grotendeels zelfs bergachtig. Vandaar ook de bijnaam: het Zwitserland van het zuiden. 

Naar Tasmanië kun je op 2 verschillende manieren: een korte binnenlandse vlucht of neem ontspannen de dag- of nacht ferry vanuit Melbourne. 
De Face2Face Travel top 5 van ‘must do’ bestemmingen op Tasmanië:

Cradle Mountain National Park: letterlijk het hart van Tasmanië. Een indrukwekkend berggebied waar je de prachtigste wandelingen kunt maken. Van een vrij gemakkelijk kindvriendelijk rondje Dove Lake tot de populaire 5-daagse Overland Track met of zonder begeleiding van gidsen. Niet avontuurlijk genoeg? Ga dan canyoning doen! Dat kan hier al met kinderen vanaf 8 jaar.

Ontdek de afgelegen Tarkine aan de nattere, dus ook groenere noordwestkust van Tasmanië. Slaap een paar nachten in het oude mijndorpje Corinna en ga te voet, met 4WD of met de boot op ontdekkingsreis door dit niemandsland en spot de pademelon (een hele kleine kangoeroesoort) en platypus (vogelbekdier). 

Strahan: hiervandaan vertrekken twee van de mooiste Tasmanië ervaringen, namelijk de Gordon River Cruise en de West Coast Wilderness Railway. In beide gevallen reis je door het onbewoonde en ruige westen van dit oh zo mooie eiland. Bezoek ook het roemruchte Sarah Island. De oudste en meest vreselijke strafkolonie van Tasmanië.

Hobart & Mt Wellington: Je kunt niet om de hoofdstad van Tasmanië heen. Een compacte wereldstad, waar je alles te voet kan verkennen. De gezellige Salamanca market op zaterdag bijvoorbeeld. Kijk als je op de markt staat dan ook even of Mt Wellington in de wolken ligt. Geen wolken? Rij snel naar boven voor het 360 graden uitzicht over onder andere Hobart, het Tasmaanse schiereiland en Bruny Island. 

Freycinet National Park: Dit park aan de zonnige oostkust is vooral bekend van Wineglass Bay. Is de fikse wandeling (3-4 uur retour) wat te veel van het goede? Laat je dan ophalen met de watertaxi of laat je verwennen tijdens de Wineglass Bay cruise, onder het genot van een lokaal wijntje en zeer lokale oester. En vergeet dan onderweg niet om dolfijnen te spotten!

Neem snel contact op met je Face2Face Travel Manager. Deze stelt graag samen met jou een geweldige rondreis op maat samen, inclusief de mooiste excursies, overnachtingen en huurauto of camper. Juist nu de vreselijke bosbranden achter de rug zijn is dit hét moment om Australië te bezoeken, ze hebben je bezoek hard nodig om er weer bovenop te komen!

Tasmanië