Hot en Trendy

Bij stedenvakanties denken wij bij Face2Face Travel direct aan de reisorganisatie Sunair. Alles tot in de puntjes geregeld.

Bijvoorbeeld Wenen: hot en trendy? Jazeker!

Veel is traditioneel, maar onderliggend vind je een Wenen dat je nog niet kent!  Er valt zoveel te ontdekken. Wenen is een indrukwekkende, barokke stad met een hoog K&K (Königlich und Kaiserlich) – gehalte. Het is dé stad van de muziek, met ieder jaar natuurlijk het Nieuwjaarsconcert vanuit de Musikverein. Daarnaast is de stad ook trendy met hippe bars en moderne restaurants. De prachtige binnenstad “doe” je te voet, zo ervaar je de typische Weense charme.

In Wenen liggen de begrippen “kenmerkend” en “afwijkend” dicht bij elkaar .

Kenmerkend? Een avondje Staatsopera of een Schlosskonzert in Schönbrunn, de vele kunstschatten die de stad rijk is en de levendige traditie, zoals je die terugvindt in de Weense koffiehuizen. Kenmerkend zijn ook de Weense Wals en componisten als Strauss, Beethoven en Mozart.  

Afwijkend? Dat is het nieuwe Wenen met moderne tot zelfs bizarre kunst in het Museumsquartier. Op culinair gebied biedt de stad steeds meer mediterrane en Aziatische restaurants. Voel je je aangetrokken tot deze “Wiener Mélange”, dan is het de hoogste tijd voor een bezoekje. Wien, Wien, nur Du allein…

GRATIS extra’s bij boeking: entree in Haus der Musik en een Time to Momo Stadsgids

Wat is hot in Krakau?

Boek een stedentrip naar deze prachtige Poolse parel en ga het zelf zien, horen, proeven en voelen. Krakau is één groot schitterend openluchtmuseum, waar een schat aan eeuwenoud cultuurgoed te zien is. Het historisch centrum van Krakau staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO, dat zegt genoeg!

Het feit dat Krakau vrijwel ongeschonden de Tweede Wereldoorlog is doorgekomen, oefent een magnetische aantrekkingskracht uit op toeristen. De oudste gebouwen stammen uit het begin van de 13e eeuw! Centraal in de historische binnenstad ligt het grootste marktplein van Europa, het levendige middeleeuwse Rynek Glówny, met in het midden de beroemde Lakenhallen en vele gezellige cafés en restaurants eromheen. Op steenworp afstand vind je de andere grote publiekstrekker van Krakau, het eeuwenoude koninklijk kasteel van Wawel.

De Joodse wijk Kazimierz, ooit was dit deel een getto, staat tegenwoordig bekend om haar gezellige kleine bars, galeries en antiekwinkels, de geplaveide straatjes en de fraaie gebouwen. Breng een bezoek aan de synagoge of strijk neer in de tuin van een van de smaakvol ingerichte cafés. In Kazimierz kun je zeker terecht voor een smaakvol hapje eten, voor relatief weinig kosten.

Groot bijkomend voordeel van een stedentrip naar weergaloos Krakau is dat je je euro’s inwisselt voor Poolse zloty’s… die je met een gerust hart kunt laten rollen.

Je ontvangt een gratis Time to momo Stadsgids bij het boeken van een Sunair pakketreis via een van onze Travel Managers.

Krakau Stadhuisplein