I love sLOVEnia

Slovenië: het enige land in de wereld met het woord LOVE in de naam.

Het land is altijd al een favoriete bestemming geweest van duizenden Nederlandse vakantiegangers.

Qua formaat is het de helft van Nederland en er wonen slechts 2 miljoen mensen.

Er is veel natuur, er zijn bergen en heuvels. Meer dan de helft van het land is bebost. Op een steenworp afstand van kristalheldere bergmeren liggen schitterende historische steden. De stadjes Piran, Portoroz, Izola en Koper geklemd tussen Kroatië in het zuiden en Italië in het noorden, zijn een charmante mix van zon, zee en strand en eeuwenoude geschiedenis.

Op het eerste gezicht lijkt Slovenië een beetje op het Oostenrijkse Tirol. Als je wat beter kijkt dan lijkt het net Noord-Italië en soms zelfs op delen van Hongarije Maar hoe je het ook bekijkt, Slovenië is voor je budget ook erg vriendelijk. De prijzen in dit land liggen onder het EU-gemiddelde. Via je Travel Manager van Face2Face Travel weet je precies waar je naar toe moet.

Er is een enorme diversiteit in het relatief zo kleine land. Er zijn uitgestrekte wijngaarden tot spectaculaire ondergrondse grotten. Je kunt naar de Mediterrane kust of naar het Alpenland met de prachtige meren en watervallen. Wist je dat ze Oranje Wijn maken in Slovenië? Die moet je toch minstens een keer in je leven geproefd hebben.

Er is een snelweg van west naar oost en van noord naar zuid met respectievelijk 285 en 170 kilometer lengte. Dus dat zijn geen lange afstanden. Op die manier kun je dus zoveel mogelijk hoogtepunten van het land bezoeken. Vanuit de hoofdstad Ljubljana kun je in anderhalf uur in de bergen zijn of de andere kant op richting de kust.  Overal zijn heerlijke kuuroorden en hotels met spa- en wellness faciliteiten.

We horen vaak dat er op weg naar bijvoorbeeld Kroatië voor een of twee dagen in Slovenië gestopt wordt, maar dan mis je veel van deze prachtige bestemming.

Denk bijvoorbeeld eens om naar Ljubljana te vliegen of naar Graz (Oostenrijk), vervolgens met een huurauto het land door te trekken en een bezoek aan de steden af te wisselen met het verblijf in de natuur. De bevolking is erg vriendelijk, het eten is smakelijk en met het lekkere weer erbij hopen wij dat je de volgende keer zult zeggen: I love Slovenia!