Kokende modderpoelen en pruttelende zwavelbronnen

Warme bronnen, kokende modderpoelen en pruttelende zwavelbronnen. Een opmerkelijk contrast met ijskoude gletsjerrivieren en mistige watervallen. Je vindt niet snel een bestemming met meer afwisseling dan IJsland. De reisafstanden zijn nooit groot, zodat je gemakkelijk op één dag meerdere mooie gebieden bezoekt.

Face2Face Travel werkt samen met Askja Reizen. Askja is vernoemd naar de gelijknamige IJslandse vulkaan ‘Askja’.

We tippen je graag de 11 daagse groepsreis door IJsland. Zoveel verschillende landschappen en natuurverschijnselen als in deze reis heb je vast nog nooit bij elkaar gezien. Alle aspecten van IJsland komen aan bod. Bovendien is er al heel veel inbegrepen, reis je met ervaren Nederlandse reisleiding en in een kleine groep.

Wil jij komende zomer nog naar IJsland? Op verschillende groepsreizen is nog beschikbaarheid, maar let op: het gaat om de laatste plaatsen!

Deze rondreis begint met de bekende natuurverschijnselen van de Gouden Cirkel. Vervolgens rijden we dwars door het onbewoonde binnenland naar het noorden. Deze Kjölur Route gaat door een uitgestrekte steenwoestijn met tafelbergen, vulkanen en gletsjers. Onderweg bezoeken we Hveravellir, een van de mooiste warme bronnen gebieden van IJsland. Via Akureyri bereiken we het natuurgebied Mývatn. We wandelen er langs kraters, lava en velden met kokende modderpoelen. Je komt ogen tekort!

Vervolgens rijden we speciaal een stukje om voor een bezoek aan de machtige waterval Dettifoss. IJsland is rijk aan watervallen en ook aan de zuidkust zullen we er verschillende bewonderen. Hier domineert bovendien de reusachtige Vatnajökull, een ijskap die groter is dan alle gletsjers van de Alpen en Noorwegen bij elkaar. We bezoeken het Jökulsárlón, een gletsjermeer waarin ijsbergen ronddrijven, en nationaal park Skaftafell, dat wordt omsloten door gletsjers. Bijzonder aan deze reis is dat we nog een keer het binnenland in gaan, naar Landmannalaugar: een overweldigend, kleurrijk en vulkanisch natuurgebied. We maken een wandeling en je kunt een bad nemen in een warme beek tussen de gekleurde bergen. Een onvergetelijke ervaring!

De “IJsland Grote Rondreis” – in het kort

Vlucht naar Keflavik met Icelandair, rit naar omgeving Laugarvatn; Geysir, Gullfoss waterval en Kjölur binnenland route, Rit via Akureyri en Godafoss in de richting van Mývatn, Busdagtocht met wandelingen rond Mývatn, Kokende modderpoelen, waterval Dettifoss en de Oostfjorden, IJsbergenmeer Jökulsárlón en naar de omgeving van Skaftafell, Excursie vogeleiland Ingólfshöfdi (optioneel) en Skaftafell nationaal park, Langs de zuidkust en richting Landmannalaugar, Wandeling in Landmannalaugar en naar Reykjavík,Vrije dag in Reykjavík,Vlucht naar Nederland met Icelandair

Nieuwsgierig geworden of staat deze reis altijd al op je wensenlijst? Onderneem dan nu actie en vraag informatie op! Liever geen groepsreis? Als Travel Manager van Face2Face Travel help ik je graag met het samenstellen van een individuele reis.