In München steht ein Hofbrauhaus

1,2…je kent het beroemde liedje vast wel. In de in de provincie Beieren gelegen stad München ligt inderdaad het wereldberoemde Hofbrauhaus, samen met nog vele andere bierbrouwerijen. Niet voor niets bezoeken miljoenen mensen dan ook het jaarlijkse Oktoberfest. Maar deze trotse stad heeft veel meer te bieden en leent zich uitstekend voor een stedentrip. 

Hoewel grote delen van de binnenstad zijn herbouwd naar hoe het er oorspronkelijk uitgezien heeft, is het toch een stad met veel historie. Op het centraal gelegen en fotogenieke plein Marienplatz klinkt altijd de vrolijke muziek van het carillon van het Neues Rathaus. Op de nabij gelegen Viktualienmarkt doen de Duitsers hun dagelijkse boodschappen, maar jij kunt bij een van de vele leuke eetkraampjes lekker lunchen.

München kent veel musea. De Alte Pinakothek behoort tot een van de oudste musea ter wereld. Hier hangen grote namen en je komt hier werken tegen van Davinci, Titiaan, Jeroen Bosch en Albert Dührer. Op het eilandje in de Isar, de zogenaamde Museuminsel, ligt het Duitse Museum. Kom hier alles te weten over de Duitse geschiedenis op het gebied van innovatie en wetenschap. Ook de Munich Residenz is een must als je van kunst houdt! 

Voor autoliefhebbers is een bezoek aan BMW natuurlijk een must. Het unieke ontwerp van het BMW museum, in de volksmond ook wel de ‘saladebowl’ genoemd, is zeer bijzonder aan de buitenkant, maar binnen leer je alles over de geschiedenis van BMW en kun je tevens een kijkje nemen in de toekomst. Bij BMW Welt kun je de nieuwste modellen bekijken of er zelfs een kopen.

Fiets langs de Isar, hét recreatiegebied van de Beierse metropool, of wandel in de 375 hectare grote Englischer Garten. Dit park is groter dan Central Park in New York!

München kun je eenvoudig per trein of vliegtuig bereiken. En ook ter plaatse is het trein- en metronetwerk zeer uitgebreid. Servus, wij zijn al op weg!