Israël Land of Creation

Breng een bezoek aan veelzijdig Israël.

Historie en prachtige stranden, op nog geen 4,5 uur vliegen vanaf Amsterdam.

El Al Israel Airlines heeft als thuishaven Tel Aviv. De route van Amsterdam naar Tel Aviv is vooral populair onder de etnische, zakelijk en religieuze (christelijke) passagiers. Aan boord kun je kosteloos 1 stuk bagage meenemen en genieten van de gratis full service, inclusief een maaltijd en drankjes. En heb je zin om tijdens de vlucht te genieten van het grote aanbod van films, series en muziek? Download dan de gratis app zodat je dit kunt ontvangen op je eigen tablet of smartphone.

Eenmaal aangekomen in Israël na deze prettig vlucht zul je ontdekken dat Israël bekend staat om zijn enorme diversiteit aan verschillende culturen, landschappen en klimaten. Een land met een buitengewoon historisch erfgoed en zoveel bijzondere plaatsen, daar moet je minstens één keer in je leven geweest zijn.

Een vakantie in Israël kan uiteenlopen van een strandvakantie tot een actieve reis van stad tot stad, waarbij je de ene dag in zee duikt en de andere dag in de zo bijzondere cultuur. Vraag je Travel Manager van Face2Face Travel naar de mogelijkheden. Met meer dan honderd kilometer strand aan de Mediterrane kust én de zonnige bestemming Eilat, is Israël een geschikte all-year-round-bestemming. Daarnaast heeft het land een goede infrastructuur, je rijdt er over uitstekende wegen in nog geen uur van Tel Aviv naar Jeruzalem.

De hoofdstad Jeruzalem is met geen enkele andere stad in Israël te vergelijken.

Deze stad – waar heden en verleden elkaar kruisen in een boeiende mix van oudheid en cultuur – is ideaal te combineren met Tel Aviv, de levendige stad die nooit slaapt.

Drie godsdiensten (jodendom, islam en christendom) komen samen in Jeruzalem en bieden een bijzondere culturele ervaring. Jeruzalem mag dan wel één van de oudste steden ter wereld zijn, je vindt er tevens moderne wijken met bijzondere architectuur. Belangrijke toeristische hoogtepunten zijn de Klaagmuur, de Via Dolorosa (de route die Jezus liep naar de kruisiging) en de Heilige Grafkerk.

Tel Aviv ligt aan de Middellandse Zee en is het zakelijk centrum van Israël. De stad ligt op een half uurtje rijden vanaf het vliegveld Tel Aviv Ben Gurion Airport en staat vol met concertzalen, theaters, winkelcentra en boetiekjes, restaurants, terrasjes, strandtenten en parken. De grootste markt is de Carmel markt, waar je de meest uiteenlopende producten kunt kopen. Andere bekende bezienswaardigheden zijn Namal, Neve Tzedek, Jaffa en Sarona.

Lijkt deze combinatie je wat of heb je andere vragen over Israël? Neem dan contact op voor de mogelijkheden.