Istanbul is een unieke smeltkroes

Dwaal met ons mee door de betoverende straten van Istanbul, de stad waar Oost en West samenkomen. Istanbul is een unieke smeltkroes van culturen en een feest voor de zintuigen, waar moderne energie en oude tradities hand in hand gaan.

Istanbul staat bekend om zijn adembenemende architectuur, heerlijke keuken, levendige markten en gastvrije inwoners. Het is een stad met een rijke geschiedenis die overal is terug te vinden.

Als je door de smalle straatjes van de oude wijk Sultanahmet wandelt, kom je enkele van de meest indrukwekkende bezienswaardigheden van Istanbul tegen. De majestueuze Hagia Sophia, ooit een kathedraal, later een moskee, en nu een museum, biedt een fascinerend kijkje in de vele culturen die Istanbul door de eeuwen heen heeft gehuisvest. Daarnaast is de Blauwe Moskee, bekend om zijn prachtige Iznik-tegels, een absoluut pareltje.

Istanbul is ook de thuisbasis van de wereldberoemde Grote Bazaar, een overdekte markt met meer dan 4.000 winkels waar je alles kunt vinden, van kruiden tot sieraden en traditionele keramiek. Een tochtje op een van de vele veerboten die de Bosporus oversteken is ook een must-do. Het biedt je een ongeëvenaard uitzicht op de skyline van Istanbul, inclusief het beroemde Topkapi Paleis en de Galatatoren.

Maar Istanbul is meer dan alleen maar historische monumenten. Het is een dynamische metropool waar het moderne leven zich afspeelt tegen een decor van duizenden jaren oude architectuur. In de bruisende wijken zoals Karaköy en Kadıköy vind je hippe koffiebars, kunstgaleries, boetieks en een bruisend nachtleven. Het is ook een stad met een bloeiende eetcultuur, van smaakvolle straatvoedselkraampjes tot luxe restaurants.

Onze ervaren reisagenten kunnen voor jou de leukste excursies boeken. Denk bijvoorbeeld aan een fietstour met een Nederlandstalige gids, deze start elke ochtend om 10:30 uur. Je fietst langs de bekendste en mooiste bezienswaardigheden uit 3 verschillende tijdperken. Maar ook door mooie parken, door oude straten, langs bazaars, en plekken in en rond de stad waarbij je geïnformeerd wordt bij belangrijke stops, zoals bij toplocaties; musea, moskeeën, bazaars en veel meer.
Of boek een musea excursie met een Nederlandstalige gids waarmee je de lange ticketrijen vermijdt en prioriteit krijgt bij musea. 

In Istanbul is er echt voor elk wat wils. Of je nu op zoek bent naar geschiedenis, cultuur, avontuur of gewoon lekker eten, deze stad zal je zeker niet teleurstellen.