Italiaans ijs

Italiaans ijs, wie lust dat niet? Maar deze keer bedoelen we niet de Italiaanse gelato maar de kou en de sneeuw tijdens het skiën in de Dolomieten.

Face2Face Travel wil in deze nieuwsbrief aandacht geven aan deze bestemming omdat het landschap gewoonweg fantastisch is!

UNESCO heeft de Dolomieten in 2009 op de werelderfgoedlijst gezet, de omgeving is er geweldig. Een winterparadijs, 250 miljoen jaar geleden gevormd uit de oerzee. Op dat moment waren de pieken waarschijnlijk atollen. Dus skiën is hier daadwerkelijk een barrier reef verkennen die vurig rood /donker violet wordt bij zonsondergang. Een ervaring die elk hart verwarmt.

Dolomiti Superski is het grootste skigebied ter wereld met 450 skiliften en 1200 kilometer aan skipistes in twaalf valleien. Skiliften en skipistes bezoek je met één ticket, de Dolomiti Superski skipas. Niet alle gebieden zijn aan elkaar verbonden dus soms heb je de auto nodig.

Iedere dag skiën in een andere vallei en bijvoorbeeld de nacht doorbrengen hoog in de bergen in één van de 400 berghutten in het midden van de Dolomieten, creëert een onvergetelijke ervaring. Vraag je Travel Manager naar de mogelijkheden. Er zijn pistes voor elk niveau skiër. 30% (blauwe) pistes voor beginners en families met kleine kinderen, 60% (rode) voor gevorderde skiërs en 10% (zwarte) pistes, alleen bedoeld voor de zeer ervaren skiërs.

Er zijn 30 spannende sneeuwparken met veel obstakels, kicks, rails en jibs, vooral voor jongeren en zeker voor iedereen die graag wil vliegen.

De Dolomieten bevinden zich aan de zuidelijke bergzijde van de Alpen, wat betekent dat het klimaat er aangenaam is. De zon schijnt 8 van de 10 dagen en de temperaturen zijn er heerlijk.

Met diverse beroemde chef-koks van verschillende bergrestaurants creëer je het ‘La Dolce Vita’  gevoel:de exclusieve mix van skipistes, het prachtige landschap, heerlijk dineren en het loungen op een zonneterras.

Dagje niet op de latten? Er zijn zeer bekende steden in de buurt van Dolomiti Superski te vinden, op een paar uur rijden afstand. Bijvoorbeeld Venetië, Verona en Innsbruck. Ook vind je er de Olympische omgeving van 1964 en 1976 welke ook bekend staat om winkelen, cultuur en internationale architectuur.

Duur? Zeker niet. In vergelijking met andere skigebieden in Europa zijn Italië en de Dolomieten een stuk voordeliger. Vraag naar de mogelijkheden en bespreek je vakantie naar dit mooie gebied bij je Travel Manager van Face2Face Travel.