Zonnig en kleurrijk Jamaica

Het eiland Jamaica is een vrolijk en kleurrijk land onder de Caraïbische zon. Echt een eiland voor levensgenieters! Als je er een keer bent geweest zal je voorgoed je hart verpanden aan de prachtige stranden, het heerlijke eten, het groene binnenland, de klaterende watervallen, de ritmische muziek en de vriendelijke mensen. 

Jamaica leent zich natuurlijk voor een pure strandvakantie, maar dat is eigenlijk zonde. 

Je kunt op dit een na grootste eiland in de Caraïbische zee een prachtige rondreis maken. En die rondreis kunnen we zo samenstellen dat die aan al jouw wensen voldoet. En je proeft onderweg van de lokale specialiteiten als jerk-pork, pepperpot of escovich fish. 

Start bijvoorbeeld in Montego Bay en maak een romantische vlottocht over de rivier Martha Brae. Bezoek de oude plantagehuizen en slenter over de craftsmarkt. De Hipstrip (de Jimmy Cliff Boulevard) is de plek met vele reggaebars en typische Jamaicaanse restaurants. Toch even nog een rondje golfen, dan kun je terecht op een van de vier 18-holes golfbanen met illustere namen als “Cinnamon Hill” en “The White Witch”

Vervolg je weg naar Ocho Rios, de bloemenregio. De groene heuvels reiken tot aan schitterend witte stranden. Als je verder naar het oosten reist kom je uit in Port Antonio, een onontdekt stukje Jamaica. Naast de Blue Mountains kun je hier koffieplantages bezoeken en je dag eindigen in het rustige water van de Blue Lagoon. 

Ook een verblijf in de hoofdstad Kingston mag niet ontbreken in jouw rondreis. Hier liggen de opnamestudio’s en het museum van Bob Marley. Via de zuidkust vervolg je je route naar Negril, om je vakantie in stijl af te sluiten. Relax op Seven Miles Beach en laat alle belevenissen van de afgelopen dagen nog eens de revue passeren voordat je weer naar Nederland vliegt. 

De beste reistijd is van februari tot en met oktober. Ya Mon, let’s go to beautiful Jamaica!