Kamperen op een ijskap?

Waan jezelf in een compleet andere wereld en ervaar de oorverdovende stilte van Groenland. Het enige wat je hoort is af en toe en spuitende walvis en het werkende ijs, waarbij soms ineens een stuk ijs afbrokkelt met een lawaai van jewelste. 

Door de lage bevolkingsdichtheid en de ongerepte arctische wildernis lijkt het soms net alsof je je écht aan het einde van de wereld bevindt. Er zijn immense ijsbergen, talloze gletsjers en nauwelijks wegen. Bijna het hele land wordt bedekt door de ijskap, dus je kunt niet zomaar de auto pakken en naar de volgende plaats rijden. In Groenland neem je dus gewoon de boot, het vliegtuig, of de helikopter. Een hele ervaring op zich!

Voor de echte diehards onder ons is kamperen of wandelen op de op één na grootste ijskap ter wereld een beleving om van je bucketlist af te strepen. Warm je bij terugkomst op bij het haardvuur onder het genot van een typisch Groenlandse koffie: inclusief whisky, twee likeuren en een dot slagroom. Als je geluk hebt zie je vanuit je huisje zelfs een walvis langs zwemmen…

’s Winters zijn de dagen koud en de nachten lang, maar een combinatie van de laagstaande zon en sneeuw hebben een magische uitwerking. Je reis kan niet meer stuk als je ook nog het noorderlicht ziet! In tegenstelling tot de winter, wordt het in de zomermaanden pas laat donker, waardoor je je dagen optimaal kan besteden. Neem bijvoorbeeld een kijkje in het dagelijkse leven van de Groenlandse bevolking en breng een bezoek aan de lokale supermarkt. Misschien zou je dit niet gelijk als leuke activiteit bedenken, maar je kijkt hier je ogen uit. Je vindt hier werkelijk álles. Naast (lokale) etenswaren vind je er computers, een assortiment geweren en zelfs een trouwjurk.

Laat je verrassen door deze unieke, nog onontdekte bestemming! Als Travel Manager van Face2Face Travel hebben wij een goede samenwerking met Askja Reizen, dé specialist voor deze bestemming. Zo stellen we de juiste reis voor je samen en kun je je nietig voelen temidden van deze machtige natuur!