Kerstmarkt in Düsseldorf

Elk jaar trekken de Kerstmarkten veel bezoekers. De Kerstmarkt van Düsseldorf is misschien wel de mooiste Kerstmarkt van Duitsland. Deze Kerstmarkt is dan ook niet voor niks gekozen als beste Kerstmarkt van Duitsland. Het sfeervolle oude stadscentrum wordt elk jaar omgetoverd. Op zes verschillende pleinen staan allerlei kraampjes met leuke kerstspulletjes, heerlijke glühwein en lekkere hapjes. De pleinen staan met elkaar in verbinding waardoor je een heerlijke wandeling kunt maken langs alle sfeervolle pleinen.Tussen de Kerstmarkten in liggen de bekende winkelstraten.

Elk plein heeft een eigen karakter. Zo zijn de kraampjes op de Marktplatz in dezelfde historische stijl neergezet als de pandjes in de omgeving. Het ruiterstandbeeld van Jan Wellen kijkt neer over de feestvreugde. De kerstmarkt op de Heinrich-Heine Platz is geheel in jugendstil stijl. Op de Flinger Strasse lijken de kraampjes op de traditionele huisjes van Dusseldorf. Hen je trek in lekkere hapjes en drankjes bezoek dan ook zeker de Shadowplatz.
Zo zijn er zes verschillende stijlen in 1 stad in combinatie met de gezellige kroegjes en restaurantjes in de omgeving is dat wat de kerstmarkt in Düsseldorf zo bijzonder maakt.

Je vindt er ook andere feestelijke attracties, zoals het grote reuzenrad en op de Gustaf Grundgens Platz staat de enorme schaatsbaan.

De kerstmarkt van Düsseldorf is te bezoeken vanaf 17 november tot en met 30 december 2022 (gesloten op 25 december!). Zo kun je ook tussen Kerst en Oud & Nieuw nog een leuk weekendje Düsseldorf plannen. Of ga juist ruim voor de feestdagen om te kerstshoppen op en rondom de Königsallee.