Kerstreis naar Zweden en Noorwegen

Wil je een paar dagen genieten van de Kerstsfeer en Kerstmarkten bezoeken dan denk je niet snel aan Noorwegen of Zweden. Toch is een bezoek aan Oslo of Stockholm een echte aanrader.

Oslo, de hoofdstad van Noorwegen is zo’n 1,5 uur vliegen vanaf Amsterdam. Maak kennis met de vele tradities en folklore rondom Kerst. Geniet van de sfeervolle kerstmarkten zoals Vinterland midden in het centrum. De Noren zijn goed in handwerk en dat vindt je ook terug in de vele kraampjes. Maak ook een prachtige wandeling door het Vigelandbeeldenpark. Bezoek een van de vele musea in Oslo. In de avond is het echt genieten op de Kerstmarkten, de kraampjes zijn mooi verlicht en er klinkt gezellige muziek. Trek je schaatsen aan en maak een rondje op de mooie ijsbaan in Oslo.

Op zo’n 2 uur vliegen van Amsterdam ligt Stockholm, de hoofdstad van Zweden. Loop door de smalle straatjes van Gamle Stan en bekijk het mooie Koninklijke paleis. Een aanrader is om een foodtour te boeken. Deze brengt je op verrassende plaatsen en bezienswaardigheden waar je allerlei locale lekkernijen kunt proeven. In het Openluchtmuseum Skansen vindt je de mooiste Kerstmarkt die al vanaf 1903 wordt gehouden. Kleine stalletjes met handwerk, heerlijke lekkernijen en mooie Kerstartikelen. Je zal je hier zeker vermaken.
Helemaal bijzonder is de Ghost Tour door het donker in de oude stad. Durf jij te luisteren naar de geheimen die dit deel van de stad met zich meebrengt?
Mocht je nog tijd over hebben bezoek dan het ABBA museum.

Ben je nieuwsgierig naar de Kerstmarkten in Noorwegen en Zweden? Onze Travel Managers vertellen er graag meer over.