Er kan weer gereisd worden! Stapje voor stapje kunnen wij weer beginnen met het aanbieden van reizen naar een aantal bestemmingen! Hoe fijn is dat!? Diverse landen openen hun grenzen en verwelkomen toeristen.

Lees verder »

Samos Hotel Armonia Bay – Kokkari

Beste Thérèse,

We zijn weer terug van onze vakantie en willen onze ervaring graag delen:

Alles is perfect verlopen. Bij aankomst de Hyundai Getz bij het vliegveld afgehaald, prima autootje voor een week. S’middags toen we aankwamen was het heel warm, maar kwam er al snel bewolking en een heel harde wind opzetten. Alle deuren dicht in het hotel, in verband met de wind, en geen zon. Eerst dus de omgeving verkend, Kokkari, het strand en het hotel. De volgende dagen alleen maar veel zon gehad (26 – 30 graden) en bijna geen wind. Alleen de laatste middag was er wel weer heel veel wind.

Samos Hotel Armonia Bay is een schitterend hotel, kamer 23 (of 21, 22) met uitzicht op de baai, zee en strand. Mooie ligging, rustig (geen drukte, geen kinderen), prettige mensen en een mooi zwembad. Het hotel ligt ca. 3 km van Kokkari, maar om dat elke avond te gaan lopen is niet aan te bevelen. Geen makkelijke, rustige weg om te lopen. Een auto voor de hele week is echt wel noodzakelijk.

Een paar dagen in de zon bij het hotel (mooi zwembad met schitteren uitzicht) en bij Psili Ammos (zandstrand) doorgebracht. Het strandje bij Armonia Bay is wel OK, maar kiezels en een eindje lopen, en betaal parasol en ligstoel.

Plaatsen bezocht: Samos (viel als plaats wat tegen), Posidonio (rustig, erg leuk, mooie haven), Pithagorio (Middelandse zee kust is iets ruiger en koeler), Konstantinos, Karlovassi, Manolates (mooi bergdorp, uitzicht, terrasjes), Vourliotes (bergdorp, mooie terrasjes).

Twee dagen gewandeld:
1. Manolates – Vourliotes, erg mooi en groen, ruig en warm, ca 15 km.
2. Potami Waterval – Potami Beach, erg mooi en groen, 8 km.

Samos_Kokkari_Kokkari is wat ons betreft toch wel het gezelligste (meer dorpsachtig) voor het eten, terrasje of winkelen.Terrasjes zitten nog niet erg vol (ca. 30%) dus je kunt altijd de mooiste plaatsjes aan het water uitzoeken. S`avonds ook erg lekkere temperatuur, en geen opdringerige restaurant houders.

Het enige nadeel van onze vakantie vonden we toch wel de 8 dagen, dat zou 10 moeten worden. Ook in 10 dagen kun je het hele eiland niet ontdekken maar met bijna 2 reisdagen, is dit toch wat relaxter.

We zijn altijd erg enthousiast over onze vakanties, wat niet wil zeggen dat je er de volgende vakantie direct weer naar toe gaat. In dit geval hadden we dat echter wel, het is zeker voor herhaling vatbaar, we hebben al voorzichtig overlegd om in het najaar terug te gaan.

Groeten, Gerrit & Lida