Koningin van de Donau Boedapest

De hoofdstad van Hongarije wordt ook wel de ‘ Koningin van de Donau’ genoemd. De Donau verdeelt Boedapest in 2 delen.  In de 19e eeuw is er pas een brug gebouwd en zo werd Boeda met Pest verbonden.  Boedapest staat bekend om zijn badhuizen. Enkele hiervan zijn al eeuwen oud. Waan je terug in de tijd terwijl u geniet van een heerlijk thermaal bad. Een stad met monumentale gebouwen, indrukwekkende pleinen, boeiende musea en mooie parken. Voor ieder wat wils in deze mooie stad.  Waar je ook loopt of fietst, van bijna overal in Boedapest kun je de Burchtheuvel met het Koninklijk Paleis zien. De wijk hier omheen is een bijzonder sfeervol deel van Boedapest.

De Kettingbrug is de bekendste, mooiste en eerste brug die de stadsdelen Boeda en Pest met elkaar verbond. Boedapest heeft maar liefst 9 bruggen. Alle bruggen werden zwaar beschadigd aan het einde van Tweede Wereldoorlog.  Wat men niet verwacht is dat er onder de stad een labyrint ligt van grotten. Aangezien nog niet alles in kaart is gebracht, denkt men dat het waarschijnlijk 30 kilometer lang is. Voor het publiek zijn er twee grotten toegankelijk.

Wilt u ook nog genieten van de rust in de stad. Dit kan op het Margaretha Eiland. Midden in de Donau ligt een fraai park. Op dit eiland treft u mooi aangelegde tuinen aan, zwembaden en is er de mogelijkheid om de ruïnes  van een klooster te bekijken.

Voor meer informatie en voor prijzen neemt u contact op met een van onze Travel Managers.