Kroatië : full of life!

Kroatië: binnen 2 uur bereikbaar vanaf Nederland en wat een bijzondere  bestemming!

Eind juni is een grote groep Travel Managers van Face2face Travel een aantal dagen op studiereis geweest naar deze mooie bestemming. Vanuit Spilt op stap met een auto om dit veelzijdige land een stukje te ontdekken.

Split is een levendige stad waar veel te doen is. Bij aankomst is er een gezellige, drukke sfeer wat in de avond doorgaat met straatartiesten, kraampjes, terrasjes: alles in een gemoedelijke sfeer.

Vanuit deze plaats vertrekken diverse ferries en hoe heerlijk is het om een boottocht te maken langs de kust en de eilanden,  onderweg naar een nieuw avontuur? Wij zijn naar het eiland Brac geweest waar onder andere 1 van de 10 mooiste stranden van Europa is:

Zlatni Rat. Je kunt het strand zelf bezoeken maar het kan ook voldoende zijn om hoog boven op een uitkijkpunt het strand op afstand te bewonderen.

Er zijn in Kroatië prachtige kleine dorpjes waar de tijd lijkt stil te staan. Vriendelijke mensen wijzen je graag de weg en zijn trots op hun land. Wat een prachtige locaties waarin je je werkelijk in een sprookje waant. Wist je trouwens dat sinds 2012 de succesvolle serie Game of Thrones op diverse locaties in Kroatië wordt gefilmd? Dus fans van deze serie moeten  zeker contact opnemen met hun Travel Manager van Face2Face Travel.

Het is belangrijk om goed te kijken in welk seizoen je naar Kroatië komt en wat wilt gaan doen. Het toerisme is erg in opkomst en soms kan het er dus erg druk zijn. Of juist heel erg rustig. De indrukwekkende watervallen van Krka bijvoorbeeld zijn het mooist in het voor- en in het najaar. In de zomer is het er behoorlijk druk.

Voor de zeil- en vaarliefhebber is het een paradijs. Wat een prachtige zee! Je raakt niet uitgekeken. Huur voor 1 of meerdere dagen een bootje en geniet van al het goede.

Geïnteresseerd om op onderzoek te gaan op deze mooie bestemming? Wees welkom en vraag je Travel Manager naar de mogelijkheden.