Het land van de reizende zon Japan

Heb je altijd al eens onder een dak van kersenbloesems willen lopen of een geisha van dichtbij willen zien? Staat het bijwonen van een sumo-toernooi of het proeven van de lekkerste sushi hoog aan jouw lijstje? Dan is Japan het land waar je moet zijn. Reisorganisatie Tenzing Travel biedt een grote verscheidenheid aan reizen aan naar ‘’het land van de Rijzende Zon’’.

Japan is één van de meest oostelijk gelegen Aziatische landen en is veruit het meest ontwikkeld op het gebied van cultuur en technologie. Dit is goed terug te zien in de geweldige infrastructuur en faciliteiten voor toeristen. Japan staat bekend om de Mount Fuji, kogeltreinen, verse sushi, netjes geharkte kiezeltuinen, vuurrode tempels en geisha’s. Een reis door Japan is genieten, ervaren en beleven. Het is een fascinerend land, met een unieke cultuur en vele tradities. Japan bestaat uit meer dan 3000 eilanden, de bevolking woont met name op de vier hoofdeilanden: Honshu, Hokkaido, Shikoku en Kyushu.

De moderne hoofdstad Tokyo is een enorme, bruisende metropool, een mix van westerse en Japanse stijlen. Tokyo is meer dan alleen een hypermoderne drukke stad die nooit slaapt. Moderne wolkenkrabbers worden afgewisseld met serene traditionele tempels. Authentieke winkeltjes en lokale eetstalletjes hebben er een plaats naast mega winkelcentra en trendy gourmetrestaurants. Deze buitengewoon grote stad heeft een enorm uitgebreid metronetwerk, waardoor verschillende locaties uitstekend bereikbaar zijn.

280060-OriginalIn het zuidelijker gelegen Kyoto – de oude keizerlijke hoofdstad – zijn prachtige tempels, rustieke Zen-tuinen en gezellige marktjes te vinden, die eenvoudig met de fiets te bereiken zijn. Kyoto heeft een gezellige sfeer en barst van de winkel- en uitgaanswijken. Van de 2000 tempels staan er maar liefst 17 op de Werelderfgoedlijst. Je kunt de beroemde ‘Gouden Tempel’ Kinkakuji, het Nijo-kasteel en het mooie park rondom het keizerlijke paleis bezoeken. Bij de Kiyomizu-tempel is er een prachtig uitzicht over de stad. Het hoofdstation van Kyoto, waar de Shinkansen-treinen aankomen, ligt centraal in de stad en wordt omringd door winkels, restaurants en accommodaties. Net als Tokyo biedt ook Kyoto een uitgebreid metronetwerk waardoor de stad makkelijk te bereiken is.

 

Top 3 Japan reizen

1. Japan Explorer (15-daagse individuele reis)
Een populaire manier van reizen door Japan is een combinatie van Japan Rail Pas en vooraf gereserveerde accommodaties. Je bezoekt alle klassieke bestemmingen van Japan, gecombineerd met vele natuur wonderen.

2. Impressions of Honshu (9-daagse internationale groepsreis)
Deze reis door Japan richt zich vooral op het klassieke Japan en biedt een selectie van de bekendste steden en bezienswaardigheden. Uiteraard maak je kennis met de fantastische hoofdstad Tokyo en daarnaast bezoek je de oude keizerlijke hoofdstad Kyoto en historische hoogtepunten als Hiroshima en Nara.

3. Best of Japan (12-daagse individuele reis)
Je ziet het beste van Japan tijdens deze individuele reis. Met deze reis bezoek je het moderne Tokyo, de oneindige cultuurwonderen van Kyoto en de beroemde rode toegangspoort van Miyajima. Enkele overnachtingen in lokale ryokans maken het plaatje compleet.

Lente-actie

Het voorjaar is al weer begonnen in Japan, de kersenbloesems staan weer prachtig in bloei. Ook bij Tenzing Travel starten we het voorjaar een leuke Lente-actie. Iedereen die in de maanden april, mei of juni een (Japan)reis boekt van Tenzing Travel ontvangt een gratis reisgids. Informeer bij uw Face2Face Travel Manager naar de voorwaarden.