Neem je vitamine Zee in op Bali

Bali is het westelijke eiland van de kleine Soenda- eilanden en behoort toe aan Indonesië. Beroemd als land van de Goden, is Bali aantrekkelijk vanwege de pure natuurlijke schoonheid van actieve vulkanen en weelderige rijstveld terrassen die rust en kalmte geven.
Je kunt er rechtstreeks naartoe vliegen, maar ook met een stopover, afhankelijk van de gekozen luchtvaartmaatschappij. 

Bali ligt 8 graden ten zuiden van de evenaar en heeft een tropisch klimaat, warm en vochtig het hele jaar door.
Mocht je denken dat Bali alleen maar voor strandvakanties is, dan doe je dit eiland te kort. Je kunt er mooie rondreizen maken, zowel in groepsverband als een privė rondreis met een auto en chauffeur. Face2Face Travel weet de mooie plekjes te vinden en je Travel Manager adviseert je graag.

Je kunt op Bali een luie, relax en bijkom-vakantie houden. Er zijn schitterende resorts en mooie verstopte boutique hotels. Je kunt op een vaste plek verblijven of meerdere bestemmingen combineren. Maar zeker ook kun je wat actiever vakantie vieren. Voor de waaghalzen onder ons: zwemmen met dolfijnen of tussen mantaroggen. Of raften, dit kan op verschillende niveaus. Mountainbiken kan ook onder leiding van een officiële gids of snorkelen bijvoorbeeld bij Pemuteran. Te veel om op te noemen!

Een must do is het schommelen op Bali. Voel je weer even kind en geniet van het uitzicht, mits je je ogen open durft te doen…… 

Bekend zijn de vier schommels The Bali Swing bij Ubud. Er zijn veel schommels te vinden op Bali maar deze zijn heel bijzonder. Wees er of vroeg in de ochtend bij of bij zonsondergang om de mooiste momenten te beleven.
En dan het eten op Bali: verrukkelijk! Inmiddels vind je op Bali allerlei internationale restaurants maar wij raden je aan zeker zoveel mogelijk van de Indonesische en de Balinese keuken te proberen. De keuken is voornamelijk op rijst gebaseerd en kan pittig zijn. Als je aangeeft ‘Tidak pedas’ wat letterlijk betekent ‘nee’  en ‘pittig’ dan zal daar zeker rekening mee worden gehouden.

Nieuwsgierig geworden naar deze parel van Indonesië? Neem contact met mij op.

Tegalwangi beach, Bali