Langkawi Maleisie

Langkawi is een archipel van 99 eilanden in de Andamanse Zee, gelegen voor de noordwestkust van Maleisië. Het grootste eiland van de groep heet ook Langkawi. Het is een populaire toeristische bestemming in Maleisië die bekend staat om zijn prachtige stranden, tropische klimaat en weelderige regenwouden. Langkawi heeft verschillende natuurlijke attracties, zoals de Langkawi Sky Bridge, het Kilim Karst Geoforest Park en het Langkawi Wildlife Park. 

Langkawi is belastingvrij, waardoor het een populaire winkelbestemming is voor toeristen. Het eiland is bereikbaar per vliegtuig of veerboot, en eenmaal daar kunnen bezoekers het gebied verkennen door een auto of scooter te huren, of door een taxi of tour te nemen.

Voor de natuurliefhebbers onder ons die van uitzichten houden, is er de 881 meter hoge Gunung Raya, de hoogste berg van het eiland. Je komt er eenvoudig met de brommer of auto. Onderweg zijn er vele vergezichten. In het gebied kun je goed wandelen waarbij je mogelijk pruiklangoeren, vleerhonden, makaken, eekhoorns, adelaren en grote neushoornvogels te zien krijgt.

Een van de mooiste attracties van Langkawi is de kabelbaan, de Skybridge Cable Car. Dit is de steilste kabelbaan ter wereld. De Langkawi kabelbaan begint zijn reis bij het basisstation aan de voet van de Machincang berg. De toepasselijke naam SkyCab brengt je langzaam 700 meter boven de zeespiegel terwijl je geniet van een panoramisch uitzicht op de berg met dichte groene bossen en watervallen aan de ene kant, en het blauwe water van de Andaman Zee aan de andere kant. De tocht duurt ongeveer 15 minuten.  

Eenmaal boven kan je een wandeling maken over de skybridge. Deze brug van 125 meter lang is de langste hangbrug ter wereld. Je kunt de SkyGlide nemen om de SkyBridge comfortabel te bereiken of je wandelt in 15 minuten door de korte maar steile bergpas.
De SkyBridge hangt honderd meter boven een dichte groene vallei langs de Andamanse Zee en laat je de wereld zien door het oog van een vogel. Het is een spectaculaire ervaring!

Langkawi staat bekend om zijn mooie stranden. Witte stranden, wuivende palmbomen en een kraakheldere zee. Vele stranden zijn nog ongerept. Ze zijn omringd door wuivende palmbomen en lopen langzaam af in het azuurblauwe water.
Pantai Cenang is het meest populaire strand op het eiland. Hier vind je veel restaurantjes, accommodaties en toeristische winkeltjes.
Zoek je een rustig strand dan kan je beter naar het noorden van het eiland gaan. Pantai Tanjung Rhu is een lang uitgestrekt wit zandstrand, de zee is er azuurblauw. Hier krijg je direct een paradijselijk gevoel en kijk je uit over de kalkstenen rotsformaties die uit het niets uit de zee lijken op te poppen. Het strand is rustig, je vindt er een handjevol toeristen. 

Andere attracties van Langkawi zijn de Telaga Tujuh, de mooiste waterval van Langkawi en het Kilim Karst Geoforest Park, een fraai natuurgebied van bijna 100 vierkante kilometer dat bekend staat om de mangrove, de karstrotsen en fraaie stranden.