Languedoc-Rousillon, een ideaal vakantiegebied!

Languedoc-Roussillon in het zuiden van Frankrijk is een populaire vakantieregio voor zon- en strandaanbidders. De regio profiteert niet alleen van een zacht en zonnig klimaat, maar ligt tevens ideaal tussen de Cevennen, Pyreneeën, Camargue en de Middellandse Zee. Daarom kent deze veelzijdige streek een groot pallet aan landschappen. Wijngebieden, afwisselende zandstranden, lagunes, struikgewassen, heuvels, bergkloven en bergachtige gebieden.

Aan de kust van de departementen Gard en Herault vind je kilometerslange zandstranden met pittoreske vissershavens. Daarachter een typisch Frans heuvelland met glooiende wijngaarden en karakteristieke dorpjes. Dit zijn de uitlopers van het Massif Central en de Franse Pyreneeën. 

De Languedoc Roussillon heeft een lange en rijke historie, welke nu nog terug te zien is in het erfgoed en de cultuur. Er zijn onnoemelijk veel interessante bezienswaardigheden; abdijen, forten en kastelen waarvan sommigen zelfs op Werelderfgoedlijst van UNESCO staan. In de steden vind je vele musea. En, met name in de zomer, worden er tientallen culturele en traditionele festivals gehouden. Genoeg mogelijkheden voor een cultureel uitstapjes tijdens de vakantie.

De regio telt maar liefst 6 plekken die op de Werelderfgoedlijst staan. De meest bekende is misschien wel de Pont du Gard, een schitterende bewaard gebleven Romeins aquaduct in de buurt van Uzes. Een bijzonder fraai gebied is zonder twijfel de Camargue, waar je wilde paarden en flamingo’s kunt spotten.

Een uitstapje naar dwergstaat Andorra is ook zeer de moeite waard. Andorra la Vella is de hoofdstad van het land Andorra, gelegen op een hoogte van 1029 meter en is hiermee ook de hoogstgelegen hoofdstad van Europa. De stad ligt in een komvormige vallei en wordt omgeven door de bergen van de Pyreneeën. Verder kun je ook eenvoudig een kijkje nemen in buurland Spanje. 

Actieve mensen kunnen wandelen, surfen en kitesurfen. De Languedoc-Roussillon verveelt nooit! Er zijn campings, hotels en vakantiehuizen of appartementen. Net waar jouw voorkeur naar uitgaat.

We helpen jou graag op weg!