Lekker eten in Helsinki; Insider tips

Deze leuke stad is een aanrader voor een verrassende stedentrip. Het centrum is compact, rustig, groen en overzichtelijk. Oude gebouwen en moderne architectuur wisselen elkaar af. Combineer Helsinki met Tallinn in Estland: er gaat een luxe ferry meerdere keren per dag. Ook niet onbelangrijk: je kunt in Helsinki lekker eten. Welke restaurants zijn favoriet bij de inwoners van de stad? 

Lees hier een aantal insider tips.

Lekker eten kun je op verschillende plekken, zoals bijvoorbeeld op Lonna Island. Met een ferry boot vaar je naar het eiland waar je in een klein restaurant heerlijk kunt eten. Er wordt gebruik gemaakt van lokale ingrediënten en de gerechten worden mooi gepresenteerd. In de zomermaanden worden er op het eiland bovendien concerten en evenementen georganiseerd. Zeker een aanrader! 

Midden in de oude markthal in het centrum heb je een klein restaurant, Story’s. Dit is een leuke plek voor een lunch. Hier eet je misschien wel de lekkerste zalmsoep van de stad. Ze hebben ook verrassende salades en hamburgers. Goed om te weten: je kunt hier een heerlijke cappuccino krijgen.  

Een andere hotspot is Teurastamo. Dit oude slachthuisterrein met fabriekshallen is omgetoverd tot een hippe plek met een lokale distilleerderij (met bar/proeflokaal en restaurant) en verschillende restaurants. In de zomer kun je op het binnenterrein op een van de terrassen zitten, maar in de winter ga je lekker naar binnen. Populair voor de lunch is bijvoorbeeld Kellohalli, waar je gezond en betaalbaar kunt eten van het lokale buffet. Deze plek is nog niet ontdekt door toeristen, maar heel populair bij inwoners van de stad.

Een laatste tip is Kuusi Palaa in het Marski Hotel. Dit is natuurlijk een plek waar toeristen komen, maar ook bij inwoners van de stad is het een populaire ontmoetingsplek. Tijdens de avonden met DJ’s in de lobby, maar dus ook in het restaurant. Je kunt hier Finse tapas eten, die er uitzien als Aziatische hapjes, maar bereid worden met typisch lokale ingrediënten. Heel verrassend! 

Houd je van uitgaan? Kijk eens bij Mummotunneli. In deze straat met cafeetjes zit je in de zomer lekker buiten, waar live muziek en DJ’s zorgen voor een goede sfeer. In de winter kun je binnen genieten in een van de vele cafés. 

Vind je het leuk om zelf een keer Helsinki te verkennen? Neem contact op met jouw Travel Manager. Hij of zij weet de leukste plekken om te overnachten, zoals in een oude gevangenis of in het hotel dat ooit is gebouwd voor de Olympische Spelen.