Lissabon, een sfeervolle stad

De Portugese hoofdstad Lissabon is verrassend mooi en sfeervol. Veel pleinen en smalle straatjes in prachtige en diverse wijken met dito gekleurde huizen. Met een mild klimaat is de stad het hele jaar door te bezoeken.

In het hart van de stad ligt de Avenida Da Liberdade. Op en rondom deze straat liggen veel fijne hotels die de ideale ligging hebben om de stad te verkennen. Op loopafstand vind je de wijk Bairro Alto. Het is wel even klimmen over de steile, geplaveide straatjes, maar in Bairro Alto wemelt het van de terrasjes en cafeetjes. Geniet van mooie vergezichten vanaf Miradouro de Sao Pedro de Alcantara en bezoek de Sao Roque kerk. 

De wijken Belem, Cais do Sodré en Alcantare liggen aan de rivier de Taag. Cais do Sodré is erg in opkomst en wordt van een oude en criminele visserswijk omgetoverd tot een hele trendy wijk. Hier vind je de Time Out Mercado da Ribeira, een grote markthal waar je heerlijk kunt eten. Je vindt hier ook Pink street, de uitgaansstraat waar je tot in de late uurtjes een drankje kunt doen. Of bezoek de hippe LX Factory,  een oud industrieel complex dat nu unieke winkeltjes en restaurants herbergt. 

In Belém slenter je heerlijk langs de rivier heb je een mooi uitzicht over de Ponte 25 da Abril. Rondom het Belem Fort vind je allerlei food- & drink trucks. En hier liggen veel prachtige musea. Een must see is ook het Jéronimos Monastery. Een indrukwekkend klooster dat op de Unesco Werelderfgoedlijst staat. 

De oude wijk Alfama representeert het echte Lissabon. Smalle straatjes, kleine, charmante huizen waar de was nog ouderwets aan het balkon gedroogd wordt. Het is ook de wijk van de Fado. 

Je bent niet in Lissabon geweest als je geen Pastel de Nata hebt geproefd. De enige echte vind je in Belém, die hier dan ook trots de naam Pasteis de Belém draagt.