Maak kennis met de Verenigde Arabische Emiraten

Het aangename klimaat, kilometerslange zandstranden, een azuurblauwe zee, een relatief korte reistijd en ontelbare mogelijkheden maken de Emiraten tot een gewilde bestemming in de winter.

Dubai is één van de zeven Emiraten, maar ook Fujairah, Ajman, Abu Dhabi, Sharjah, Umm al-Qaywayn  en Ras Al Khaimah .

Het laatstgenoemde Emiraat Ras Al Khaimah heeft zich later aangesloten bij de federatie. Het is omgeven door bergen, mangrovebossen en woestijn. Als enige Emiraat heeft het dit afwisselende landschap.

De gelijknamige hoofdstad betekent ‘tentpunt’. Deze naam is gegeven door zeevarenden die de hoge bergen op een tent vonden lijken. In dit gebied zijn overblijfselen gevonden uit de tijd vanaf zo’n 4000 jaar voor Christus. Het museum geeft hier een een aardig beeld over. Ook zijn de diverse archeologische vindplaatsen te bezoeken.

Het is een Emiraat waar grote delen erg groen zijn en er wordt veel gedaan aan landbouw en veeteelt. Maar ook zijn keramiek en cement grote inkomstenbronnen voor dit Emiraat. Kijk maar eens op aardewerk of tegels in Nederland waar R.A.K. ceramics op staat. Dan komt het hier vandaan.

Vanuit Ras Al Khaimah is het ongeveer een uurtje naar Dubai. Op deze manier kun je mooie combinaties maken van diverse bestemmingen die je altijd al hebt willen bezoeken.

Ras Al Khaimah heeft een aantal leuke excursies welke gemaakt kunnen worden. Er kan geshopt worden, er zijn waterparken en attractieparken, outdoor activiteiten en musea.  Genoeg te doen!

Bij Face2Face Travel kun je prachtige hotels boeken variërend van drie sterren tot vijf sterren. Of je nu als koppel gaat, als familie: er is voor ieder wat wils.

Je kunt rechtstreeks met Transavia vliegen of heb je altijd al een keer met de A380 van Emirates willen vliegen? Het kan nu, dus waarom wachten?

Dus neem contact op met je Travel Manager om deze bestemming te gaan ontdekken!