Bloemeneiland Madeira

Madeira, het bloemeneiland waar het altijd lente lijkt te zijn!

Madeira staat bovendien bekend om de vriendelijke bevolking, de Madeira-wijn, het spectaculaire landschap met diepe dalen en hoge bergen, de ruige kustlijn en het subtropische klimaat. De warme golfstroom zorgt voor dit milde klimaat zodat je het gehele jaar kunt genieten van het met bloemen bedekte eiland. 

Madeira of Madera, een versterkte wijn afkomstig van dit eiland is wereldberoemd. Voorheen werd het van 4 soorten druiven gemaakt, van droog tot zoet. Tegenwoordig wordt deze wijn uit slechts 1 druivensoort geproduceerd. Topmerk Blandy’s in Funchal heeft niet alleen een gezellige taverne, je kunt hier ook een rondleiding volgen. Dus wil je meer weten van deze wijn dan is dit dé tip.

Wil je echt genieten? Neem dan een glaasje van deze wijn bij bijvoorbeeld Espetada, spiesjes van rundvlees, gemarineerd in deze madeira wijn, azijn en olijfolie. Heerlijk op de barbeque of de grill. Loopt het water je al in de mond? Ben je meer een zoetekauw? Proef zeker de overheerlijke Pastel de Nata, een Portugese specialiteit. De allerbeste eet je op het panoramaterras van de Local Shop. Rij met je huurauto naar de top van de Monte Funchal, of pak de kabelbaan.

Op Madeira kun je heerlijk wandelen, het hele jaar door. Natuurlijk is er enig temperatuurverschil per seizoen, maar door het milde klimaat is het er altijd aangenaam.  Er is een schitterende wandeltocht “de 25 waterbronnen’”.  Deze gaat vanuit Rabaçal naar 25 kleine en één grote waterval. Begin vroeg, want de route langs de levada’s (irrigatiekanalen) is populair. Wat heel bijzonder is: alle planten zijn Extra Large zoals bijvoorbeeld de aparte reuzen boterbloemen.

Ben je meer een zwemmer? Bij gebrek aan zandstranden maken de vulkanische meren het meer dan goed. Ga bijvoorbeeld naar Porto Moniz, je zwemt in de oceaan, lekker beschut door vulkanische rotsblokken.

Zoefffff … sleetje rijden. Al sinds de 19de eeuw zoeven toeristen in een rieten slee (toboggan) van de Monte Funchal af naar de hoofdstad. De spectaculaire rit van 2 kilometer vergeet je niet snel! Op Madeira kun je niet om Ronaldo Cristiano heen. De stervoetballer van Juventus is in de hoofdstad Funchal geboren. Het vliegveld draagt zijn naam, je kunt een kijkje nemen in het Ronaldo-museum en zelfs overnachten in zijn CR7-hotel. Zelfs met het standbeeld van ‘nummer 7’ op de foto. voor del liefhebber……

Vanuit Madeira ben je met de veerboot of het vliegtuig zo op Porto Santo. Dit eiland is een tropische verrassing met een uitgestrekt zandstrand van negen kilometer(!) Dus neem contact op met je Travel Manager, die op de hoogte is van de laatste ontwikkelingen met betrekking tot de benodigde reisdocumenten. Zodat je binnenkort ook zeggen: “geef mij maar een glaasje Madeira my dear!”