Madeira, de Atlantische parel

Madeira is een vulkanisch eiland. Je vindt er bergen, ruig landschap, watervallen een groene jungle en bezoek je het eiland van maart tot en met juni dan vindt je er zeeën van exotische bloemen. Het eiland wordt niet voor niks het bloemeneiland genoemd.

Er zijn nagenoeg geen stranden te vinden op Madeira. Ben je actief dan is Madeira een walhalla voor jou. Hiken op het eiland staat met stip op nummer 1! Er zijn meer dan 100 korte en lange wandelroutes die je over het hele eiland laten lopen. Een hele bekende wandeling is de Levada hike, hier loop je langs de oude irrigatiekanalen door de jungle.

Het is aan te bevelen om een auto te huren. Madeira heeft vele mooie viewpoints die je heel goed zelf kunt gaan ontdekken.

De hoofdstad Funchal is een goede uitvalsbasis om het eiland te verkennen. Wil je een fantastisch uitzicht over Funchal neem dan de kabelbaan naar het dorpje Monte. Een tocht van een kwartiertje garandeert een fantastisch uitzicht over Funchal, de bergen en de zee.
Eenmaal boven aangekomen sta je voor de ingang van Monte Palace Tropical Gardens, een 70km2 groot park met de mooiste tuin van Madeira.

Ga je terug naar Funchal kan je natuurlijk de kabelbaan nemen maar de leukste manier om naar beneden te gaan is met de Toboggan, een houten slee met een grote rieten mand erop. Best een beetje eng om je over te geven maar de twee ervaren begeleiders zorgen dat je weer veilig beneden komt.

Heel spectaculair is de 580 meter hoge Cabo Girão Skywalk. Een glazen brug die over de rand steekt van een 580 meter hoge cliff. De skywalk is gratis te bezoeken.

Madeira is dé perfecte bestemming om dolfijnen en walvissen te spotten. De kans is heel erg groot om deze prachtige dieren te zien tijdens een tour. Als je geluk hebt kan je zelfs een nog een walvis spotten. Vraag onze Travel Managers naar de mogelijkheden voor deze tour.